«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε κοινό συμφέρον. Έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε πλάτη στα δύσκολα για την πατρίδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα. Προσδιορίζουμε θετικά τη ζωή και την ταυτότητά μας, υπερβαίνουμε τις αντιπαραθέσεις μας και εργαζόμαστε μαζί για το κοινό μέλλον». Με αυτή τη φράση το Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός ζήτησε να ενταθεί η συνεργασία για την κατά το δυνατό ομαλότερο ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,  καθώς και τους υφυπουργούς Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα και Οικονομίας – αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση.
Στη συνάντηση ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έργα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου επιμένοντας πως η καλύτερη συνεργασία και η επιτάχυνση των διαδικασιών απ’ όλες τις πλευρές είναι μονόδρομος για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για τη χώρα μας.
Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το θέμα της χρηματοδότησης των Περιφερειών για έργα υποδομών και πολιτικής προστασίας, προειδοποιώντας πως τα προβλήματα που θα προκληθούν στο φετινό χειμώνα θα είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν από τις Περιφέρειες χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο κρατική στήριξη.