Γενική πρόσκληση προς τους «αιώνιους» φοιτητές να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιό τους, καθώς και για προσωπική συνέντευξη με καθένα ξεχωριστά, στην οποία θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησαν να πάρουν πτυχίο απευθύνει ο νέος υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Το υπουργείο Παιδείας εντόπισε συνολικά 152.819 «αιώνιους» φοιτητές που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής την τελευταία διετία. Στη Θεσσαλία ανέρχονται συνολικά σε 2.515 (524 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και 1.991 στο ΤΕΙ Θεσσαλίας).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» ποιοι θα κάνουν τη συνέντευξη με τον κάθε «αιώνιο» ξεχωριστά; Οι πανεπιστημιακοί ή το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ/ΤΕΙ;

Ο κ. Μπαλτάς με δηλώσεις του (ΣΚΑΪ TV)  ανέφερε ότι «είναι αδύνατον να μιλήσουμε σοβαρά μαζί με όποιον λέει ότι θα επανεγγράψουμε μαζικά τους "αιώνιους" φοιτητές». Αντίθετα, πιστεύει ότι χωρεί σοβαρή συζήτηση επί της πρότασης: «Με γενική πρόσκληση προς τους "αιώνιους" θα προσπαθήσουμε να βρούμε όσους διαγράφτηκαν αδίκως».
Και για όποιο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν επείσθη, ο κ. Μπαλτάς ξεκαθάρισε: «Ει δυνατόν έναν-έναν, και ει δυνατόν με προσωπική συνέντευξη να δούμε το πρόβλημα και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει ο επανεγγραφόμενος για να ολοκληρώσει τις σπουδές του». Ετσι, ο κ. Μπαλτάς είναι ο πέμπτος υπουργός που απευθύνει πρόσκληση στους «αιωνίους», και ελπίζει να εισακουσθεί. Οι προηγούμενοι -Μαριέττα Γιαννάκου, Αννα Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος- μάλλον απέτυχαν αν κρίνουμε από το ότι συνολικά 152.819 φοιτητές δεν έχουν δώσει σημεία ενδιαφέροντος για τις σπουδές τους την τελευταία διετία.