Στον εισαγγελέα οδηγούνται εντός της ημέρας οι δύο συλληφθέντες στην κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ στην Αγχίαλο Μαγνησίας, χθες το μεσημέρι, Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος. Τα ξημερώματα επιβεβαιώθηκε ότι ο κακοποιός, που σύμφωνα με την αστυνομία, αυτοκτόνησε πριν την έφοδο των δυνάμεών της στο σπίτι- κρησφύγετο, είναι ο Σπύρος Δραβίλας. Κατά την ΕΛΑΣ, ο Δραβίλας αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ όταν οι αστυνομικοί έχοντας κυκλώσει το σπίτι, κάλεσαν τους τρεις καταζητούμενους να παραδοθούν. 

Οι αποκαλούμενοι «ληστές του Διστόμου» έχουν κατηγορηθεί για σωρεία ένοπλων ληστειών σε όλη την Ελλάδα, ενώ θεωρείται ότι κινούνται στις παρυφές της εγχώριας τρομοκρατίας, έχοντας συνεργασθεί με τον τρομοκράτη του Επαναστατικού Νίκο Μαζιώτη, αλλά και με τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα. 
Οι Δραβίλας, Πετρακάκος και Χριστοδούλου ως συγκροτημένη ομάδα λήστεψαν στις 22 Αυγούστου 2014 το υποκατάστημα  της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22 Αυγούστου 2014, με λεία 300.000 ευρώ και έχοντας κρατήσει όμηρο τον ταμία της τράπεζας επιβιβάσθηκαν  σε φουσκωτό ταχύπλοο και διέφυγαν.
Μετά από μια σειρά ληστειών στη Θεσσαλία, όπου τα στοιχεία από τις μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και το υλικό από κάμερες έδειχναν ότι δράστες ήταν οι τρεις ληστές, ειδική ομάδα αστυνομικών μετέβη στην περιοχή αναζητώντας στοιχεία και πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους τρεις καταζητούμενους και ενδεχομένως και στον Βασίλη Παλαιοκώστα. Κατά την ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις ληστές είχαν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του. Οταν, πριν από περίπου μια εβδομάδα, εντοπίστηκε η μονοκατοικία στη Χρυσή Ακτή Αγχιάλου, όπου βρίσκονταν οι καταζητούμενοι, το σπίτι μπήκε υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση, με την προσδοκία είτε να εμφανιζόταν κάποια στιγμή ο Παλαιοκώστας, είτε οι τρεις να οδηγούσαν την ΕΛ.ΑΣ. σ' αυτόν.  Αυτό τελικά δεν έγινε και έτσι το μεσημέρι της Παρασκευής αποφασίσθηκε να γίνει η επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη των τριών.  
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. όταν οι τρεις καταζητούμενοι κλήθηκαν από τους αστυνομικούς να βγουν από το σπίτι και να παραδοθούν, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα στη μονοκατοικία και ακολούθως οι Πετρακάκος και Χριστοδούλου βγήκαν έξω, δηλώνοντας ότι «ο Σπύρος αυτοκτόνησε». Η ταυτότητα του νεκρού επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της αστυνομίας. 
Στη μονοκατοικία της Αγχιάλου βρέθηκαν όπλα, αλλά και τρία αυτοκίνητα- μια Jaguar, ένα Nissan Navara και ένα Wolkswagen Passat. 
Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία. 

ΤΑ ΝΕΑ