Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, υπόθεση απατεώνων που αφορούσε  καταγγελίες που σημειώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο και Ιούλιο από ανθρώπους που δουλεύουν σε γραφεία τελετών.
Ειδικότερα ήταν δύο υποθέσεις απάτης και μία απόπειρα απάτης, που διαπράχθηκαν τους συγκεκριμένους μήνες, σε περιοχές της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας και των Τρικάλων. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών (73χρονος), ενώ προέκυψε η συμμετοχή και μίας τουλάχιστον ακόμη γυναίκας - συνεργού του, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.
Οι δράστες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, εξαπάτησαν τα θύματά τους, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ.
Η γυναίκα που αναζητείται έπαιρνε τηλέφωνο στα θύματα και με διάφορες δικαιολογίες προσπαθούσε να πείσει ή έπειθε να δίνουν χρήματα στον 73χρονο ή να καταθέσουν κάποιο ποσό στο λογαριασμό του. Αυτό συνέβη:
• Την 28-07-2015, στον Ορχομενό Βοιωτίας, κατάφεραν να αποσπάσουν από 55χρονο, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, τα οποία παρέδωσε ο γιος του στον 73χρονο.
• Επίσης την 28-07-2015, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από 24χρονο, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.
• Την 28-04-2015, στην Καλαμπάκα Τρικάλων, κατάφεραν να αποσπάσουν από 59χρονο, το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 73χρονο.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την Επικράτεια, καθώς και η τυχόν συμμετοχή στην σπείρα και άλλων συνεργών τους.