Προ ημερών σας είχαμε γράψει για τον πιο παραγωγικό χαφ της Ευρώπης. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Φορτούνη. Πριν από την διακοπή των πρωταθλημάτων για τα ματς των Εθνικών ομάδων ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού είχε βάλει 5 γκολ και είχε μοιράσει 5 ασίστ σε μόλις 525 λεπτά! Δεν είχε βάλει τα περισσότερα, δεν είχε μοιράσει τα περισσότερα. Αλλά η συμμετοχή του σε γκολ του Ολυμπιακού κάθε 52 λεπτά τον έβαζε πρώτο στην λίστα!
Κόντρα στην ΑΕΚ ο Σίλβα προτίμησε τον Τσόρι αντί του «Φορτού». Προφανώς σκεπτόμενος και το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ. Κανένα πρόβλημα όμως για τον τρικαλινό μέσο. Επαιξε για μόλις 14 λεπτά και πρόλαβε να σκοράρει δις! Εφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια (!) και διατήρησε τις 5 του ασίστ (3 στο πρωτάθλημα και 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ).
Τι κατάφερε με αυτά τα γκολ ο Φορτούνης. Σε 9 ματς (έχει παίξει σε όλα φέτος) και σε μόλις 539 λεπτά συμμετοχής έχει καταφέρει να έχει ΑΜΕΣΗ συμμετοχή σε γκολ του Ολυμπιακού κάθε 44 λεπτά! Ουσιαστικά σκοράρει ή μοιράζει ένα γκολ ανά ημίχρονο! Ασύλληπτα νούμερα για τον Κώστα Φορτούνη ο οποίος θα έχει την ευκαιρία στο Ζάγκρεμπ να συνεχίσει το σερί του.
Τα παιχνίδια του Φορτούνη είναι τα εξής:
Με Πανιώνιο 87 λεπτά (1 γκολ)
Με Λεβαδειακό 90 λεπτά (1 γκολ)
Με Πλατανιά 25 λεπτά
Με Μπάγερν 25 λεπτά
Με Ξάνθη 90 λεπτά (2 γκολ)
Με ΠΑΣ 58 λεπτά (1 γκολ, 1 ασίστ)
Με Αρσεναλ 77 λεπτά (2 ασίστ)*
Με ΠΑΟΚ 64 λεπτά (2 ασίστ)
Με ΑΕΚ 14 λεπτά (2 γκολ)
(*) Η UEFA έχει χρεώσει ως ασίστ του Φορτούνη το αυτογκόλ του Οσπίνα.

gazzeta.gr