Την πίστη ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League παρουσιάστηκε ο Κώστας Φορτούνης εν όψει του αγώνα με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δήλωσε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ότι οι Πειραιώτες με τη βοήθεια του κόσμου τους θα μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους, παίρνοντας μία πολύ μεγάλη πρόκριση.
«Δεν κοιτάμε τα ρεκόρ. Κάνουμε τη δουλειά μας και θέλουμε συνέχεια να κερδίζουμε. Για το σύλλογο είναι μία σπουδαία στιγμή», ανέφερε αρχικά ο Τρικαλινός άσος για το ρεκόρ με τις δώδεκα νίκες σε ισάριθμα ματς και στη συνέχεια μίλησε για τον αγώνα της Τετάρτης με τους «κανονιέρηδες»:
«Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και με πολλή σοβαρότητα, όπως στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρόκειται για μία αναμέτρηση, μέσω της οποίας παίζεται μία πολύ μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Πιστεύω ότι και με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε για να προκριθούμε και να τους κάνουμε όλους χαρούμενους».
Καταλήγοντας, ο 23χρονος τρικαλινός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στη δική του παρουσία, καθώς έχει πετύχει δέκα γκολ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα: «Μακάρι να συνεχίσω να σκοράρω. Το θέμα είναι να συνεχίσει να κερδίζει η ομάδα. Οποιοσδήποτε και να σκοράρει δεν είναι πρόβλημα. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο είναι άλλος παίκτης. Αυτό που θέλουμε είναι πάντα να κερδίζει η ομάδα».