Η καλή εικόνα που παρουσιάζουν τα Τρίκαλα στην προσπάθεια να παραμείνουν στην Α1 δεν εφησυχάζουν τον Κώστα Φλεβαράκη ο οποίος επισημαίνει ότι η προσπάθεια σωτηρίας δεν έχει τελειώσει, ζητώντας νίκη στον αγώνα του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Πατρών.
«Εξασφαλισμένος είσαι όταν το λένε τα νούμερα και όχι η θεωρία. Η νίκη στην Ελευσίνα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή αλλά μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, το πρωτάθλημα συνεχίζεται, οι υπόλοιπες ομάδες ενισχύονται και αν πεις ότι κάτι τελείωσε είσαι λάθος. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε. Θέλουμε και άλλες νίκες μέχρι να πετύχουμε την εξασφάλιση του στόχου μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι η ομάδα ήξερε και ξέρει που πατάει, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις όταν δημιουργούνται θέματα, έχουμε αυτοσυγκράτηση και καθημερινά προσπαθούμε. Το ηθικό της ομάδας είναι καλό».
Μιλώντας για το ματς με τον Απόλλωνα Πατρών, είπε: «Το παιχνίδι αυτής της εβδομάδας είναι κόντρα σε μία ομάδα που είναι από τις πολύ καλές του πρωταθλήματος και κατατάσσω τον Απόλλωνα Πατρών σε μία κατηγορία μετά τους μεγάλους της Basket League, είναι ομάδα για πλέι οφ έχει ταλαντούχους ξένους και καλούς Έλληνες που αρκετά χρόνια έχουν ρόλο στην Α1. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μία πολύ καλή χημεία, και η ομάδα έχει αυτά τα αποτελέσματα καθώς και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, πιέζουν σε όλο το γήπεδο και μπορούν και διαχειρίζονται τα παιχνίδια ενώ και στην άμυνα τους κάνουν πολλές αλλαγές».
Όσο για το πρέπει να κάνουν τα Τρίκαλα στο παιχνίδι αυτό σημείωσε: «Χρειάζεται από την πλευρά μας ενέργεια , ένταση και ομαδικό πνεύμα. Θα πρέπει να έχουμε την άμυνα που μπορούμε να παίξουμε αλλά και τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, να βγάλουμε τους αιφνιδιασμούς ενώ και στο πέντε εναντίον πέντε λειτουργούμε πλέον καλά με την νέα χημεία που έχουμε αποκτήσει. Αν καταφέρουμε να κάνουμε και λίγα λάθη όπως στην Ελευσίνα το παιχνίδι μπορεί να πάρει θετική εξέλιξη για μας. Σε παιχνίδια σαν αυτό με την Πάτρα είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι οι διαφορές +10 ή -10 ανατρέπονται εύκολα, θέλει συγκέντρωση και υπομονή μέχρι το τέλος».
Αναφορικά με τα προβλήματα της ομάδας είπε: «Βασικό ζητούμενο για μας είναι ο άσσος, είχαμε θέματα με τον Ματαλόν και τον Ίνγκραμ, τα βλέπουμε όμως όλα μέρα με την μέρα και προπόνηση με την προπόνηση».
Ο προπονητής των Τρικάλων απηύθυνε κάλεσμα στους φιλάθλους. «Θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει αλλά και να δει και τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα και τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά θετικά».