Tο απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να απαντήσει η Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό αν επιθυμεί την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ή όχι, κάτι που θα σημάνει άμεσα την επιστροφή του τρικαλινού διεθνή φόργουορντ στο «λιμάνι». Κρίσιμο είναι το επόμενο 24ωρο αναφορικά με το μέλλον του Κώστα Παπανικολάου, με τον 25χρονο φόργουορντ να περνά ώρες αγωνίες, όπως και όλοι στο «λιμάνι» που ανυπομονούν να ξαναδούν το αγαπημένο παιδί της κερκίδας στους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους το 2012 και το 2013 να ξαναφορά τα «ερυθρόλευκα».
Αύριο (18/1) το μεσημέρι, λοιπόν θα συνεδριάσουν οι ιθύνοντες στην Μπαρτσελόνα (διοίκηση και τεχνικό τιμ) για να συναποφασίσουν ως προς το πώς θα πράξουν στην περίπτωση του Παπανικολάου. Η εισήγηση του Τσάβι Πασκουάλ, αν δηλαδή τον υπολογίζει στο ρόστερ ή όχι θα παίξει εύλογα και το μεγαλύτερο ρόλο. Μία απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τις δεδομένες ικανότητες του Ελληνα φόργουορντ, αλλά με τον σχεδιασμό του τεχνικού της Μπάρτσα και τα κενά στο υπάρχον έμψυχο υλικό του.
Στον Ολυμπιακό ευελπιστούν και εύχονται πως παρά το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα είναι στον ίδιο όμιλο στη φάση των «16» και ο ανταγωνισμός ως προς την πρόκριση με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ είναι υψηλός, στο τέλος θα επιτρέψουν στον Παπανικολάου να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του.
Ένα σενάριο που φαίνεται να αποκλείεται είναι να «ματσάρουν» την προσφορά του Ολυμπιακού οι Καταλανοί και εν συνεχεία να αξιώσουν περισσότερα χρήματα από τη διοίκηση της ομάδας του Πειραιά για τον παραχωρήσουν. Κι αυτό λόγω των καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες των «λιμανιών». Στην Μπαρτσελόνα έχουν αποφασίσει ή να ματσάρουν την προσφορά του Ολυμπιακού και να ξαναφορέσει τα «κυανέρυθρα» ο «Παπ» καταθέτοντας ισόποση προσφορά ή να μην σταθούν εμπόδιο στην επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην ομάδα της πατρίδας του. Δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μπουν εμπόδιο στον Ολυμπιακό για να παραχωρήσουν τον παίκτη σε άλλο σύλλογο εν συνεχεία αποβλέποντας στο δικό τους οικονομικό όφελος.
Τα έγγραφα της συμφωνίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παπανικολάου βρίσκονται ήδη από χθες αργά το βράδυ στα γραφεία της Μπαρτσελόνα. Μία ημέρα ζήτησαν από τον Ολυμπιακό οι Καταλανοί για να απαντήσουν, κάτι προς τιμήν τους, αφού θα μπορούσαν να κωλυσιεργήσουν αφήνοντας την αγωνία του Γιάννη Σφαιρόπουλου να «χτυπήσει» κόκκινο!
Δημοσιεύματα από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την “El Mundo” … βάζουν στο παιχνίδι και τον Περπέρογλου. Πως δηλαδή μία πιθανότητα θα ήταν να κρατήσει τον Παπανικολάου η Μπαρτσελόνα αφήνοντας ελεύθερο τον Περπέρογλου και το πεδίο ανοιχτό στον Ολυμπιακό για να συμφωνήσει για την επιστροφή ενός άλλου πρώην ερυθρόλευκου, τον Καβαλιώτη διεθνή φόργουρντ.
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν υπομονή μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ανοίξουν ο συρόμενες πόρτες από την αίθουσα συσκέψεων στις εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα και η απόφαση θα είναι πλέον ειλημμένη και ανακοινώσιμη!
ΑΠΕ-ΜΠΕ