Ρέμπους για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί ο διάδοχος του Κώστα Παναγόπουλου στη τεχνική ηγεσία των Τρικάλων με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να έχει αποκτήσει το προβάδισμα μετά τις επαφές που έχουνε υπάρξει τις τελευταίες μέρες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sport24.gr το βράδυ της Κυριακής (20/12) λίγες ώρες μετά την ήττα στο AEL FC Arena από τη Λάρισα με 2-0 στο ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής της Football League και τελευταίας για το 2015 υπήρξε αλλαγή στη τεχνική ηγεσία των Τρικάλων. Και πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας με τον Παναγόπουλο που είχε διαδεχθεί τον Γιώργο Βαζάκα στα τέλη του Σεπτέμβρη μετά τον αποκλεισμό από τον Αχαρναϊκό στην 1η φάση του Κυπέλλου.
Μία εξέλιξη που ήρθε μετά από τα δύο αρνητικά αποτελέσματα με τα οποία η ομάδα των Τρικάλων φλέρταρε με την παρουσία της στην κορυφή του πρωταθλήματος. Καταρχήν μετά το εντός έδρας 1-1 με τη Λαμία με το χαμένο πέναλτι του Κουσκουνά στο φινάλε και την ήττα με 2-0 από τη Λάρισα στο AEL FC Arena, κι ενώ υπό τις οδηγίες του Παναγόπουλου τα Τρίκαλα στην επιστροφή τους στη Football League είχανε πραγματοποιήσει πορεία πρωταθλητισμού στο κυνήγι της μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στη Super League.
Το πρώτο όνομα που ακούστηκε με την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Παναγόπουλου ήταν αυτό του Νίκου Παντέλη. Του πρώην προπονητή της Καλλιθέας στη φετινή αγωνιστική περίοδο και γνώστη του πρωταθλήματος της Football League και γνώστη λογικής πρωταθλητισμού όπως είχε δείξει πριν από δύο πρωταθλήματα ως τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου. Τελικώς το φλερτ δεν μετουσιώθηκε σε γάμο και ακολούθως τα Τρίκαλα δοκίμασαν να κάνουνε το colpo grosso.
Αυτό άκουγε στο όνομα του Σάκη Τσιώλη. Του έμπειρου Καρδιτσιώτη τεχνικού που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία με την Κέρκυρα, όταν ήταν το καλοκαίρι να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League, και ακολούθως προ ημερών βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Βέροια. Στο χρονικό σημείο που ήταν να αποχωρήσει ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό αλλά τελικώς παρέμεινε. Κι όσο για το φλερτ με τα Τρίκαλα στο πρόσωπο του Τσιώλη επίσης δεν προχώρησε.
Η διοίκηση των Τρικάλων σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθως διερεύνησε τις προθέσεις ενός ακόμη προπονητή με εμπειρία στη Football League αλλά και στη Super League, όπως ισχύει και με τις περιπτώσεις των Παντέλη και Τσιώλη. Ο λόγος για τον μέχρι προ ημερών Ισπανό τεχνικό της Πάφου. Η αποχώρησή του όμως από την ομάδα της Κύπρου είχε να κάνει λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος που συνεχίζει να μην του επιτρέπει να φύγει από την πατρίδα του.
Στη λίστα της διοίκησης των Τρικάλων και του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Χρήστου Γιαλιά ήταν ένας ακόμη προπονητής με εμπειρία σε Football League και Super League. Πρόκειται για τον Απόστολο Χαραλαμπίδη που είχε ξεκινήσει τη φετινή χρονιά από μία άλλη ομάδα της Θεσσαλίας. Τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών φέρεται να έχουνε ξεκινήσει και όχι μόνο αυτό αλλά και να βρίσκονται στη τελική ευθεία για την επίτευξη της συμφωνίας.
Όλα αυτά σε μία μέρα όπου τα Τρίκαλα προχώρησαν στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τον μέχρι χθες έμπειρο κεντρικό αμυντικό του Αγροτικό Αστέρα τον Τρικαλινό Αχιλλέα Σαρακατσάνο. Μάλιστα το ένα από τα τέσσερα μέχρι στιγμής μεταγραφικά αποκτήματα της θεσσαλικής ομάδας έδωσε το παρών στη χθεσινή προπόνηση που για τρίτη συνεχόμενη μέρα, μετά το διαζύγιο με τον Παναγόπουλο, έγινε υπό τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας Κώστα Λιάπη.
Εκτός του Σαρακατσάνου το παρών στο γήπεδο του Λογγακίου έδωσαν άλλα δύο από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της επικείμενης περιόδου του Ιανουαρίου. Οι Μπόγιαν Ντόικιτς και Δημήτρης Κοντοδήμος με τον Κώστα Φλίγκο που συμπληρώνει το καρέ να αναμένεται από την προσεχή Δευτέρα (28/12) να δώσει το παρών.
Κοντά σε Ναβάρο
O Iσπανός μεσοεπιθετικός Τσίμο Ναβάρο (Χοακίν Ναβάρο Αρμέρο το πλήρες όνομα) έλυσε το συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό και οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα είναι παίκτης του Α.Ο. Τρίκαλα. Είναι 27 ετών , ήρθε το 2011 για τον Αστέρα Τρίπολης όπου έπαιξε τέσσερα χρόνια και κατόπιν σε Καλλονή και Λεβαδειακό με τον οποίο αγωνίστηκε σε 12 αγώνες φέτος. Έχει περάσει και από την Ισπανία σε Έλτσε και Βαλένθια.