Έχοντας ως ύψιστη αποστολή την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού» το οποίο πρόσφατα ξεκίνησε στη Λάρισα τη λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 29 Μαρτίου στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, η επιτυχημένη διοργάνωση αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής RUN GREECE που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τη χορηγική υποστήριξη της WIND Ελλάς.

Με τη Λάρισα να αποτελεί την «πόλη των ρεκόρ» όπως αυτό προκύπτει τόσο από τις επιδόσεις, όσο και από τη συμμετοχή των πολιτών, ο πήχης για το επικείμενο Run Greece της Λάρισας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ανεβαίνει υψηλότερα. Τα δε στοιχεία, είναι εξόχως ενθαρρυντικά καθώς ήδη οι συμμετοχές έχουν φθάσει τις 600, αυξημένες κατά 125% με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Φέτος η διοργάνωση της Λάρισας προβλέπει τη διεξαγωγή δύο αγώνων απόστασης 5 και 10χλμ αλλά και αγώνα παιδιών ενός χιλιομέτρου, με την εκκίνηση και τον τερματισμό να γίνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στη Λάρισα ο τρικαλινός Δημήτρης Χαχάμης, μέλος του κεντρικού ΣΕΓΑΣ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «θα ήθελα να τονίσω ότι το Run Greece καθιερώθηκε ως θεσμός, ενώ την πρώτη χρονιά το είδαμε όλοι ως ένα πείραμα. Εμείς ήμασταν σίγουροι γι’ αυτό το εγχείρημα και με τη σιγουριά αυτή, τη βεβαιότητα και την εργατικότητα των επαγγελματικών μας στελεχών της Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου, όλων των φορέων και των εθελοντών, καταφέραμε να κάνουμε ένα μεγάλο θεσμό και πραγματικά είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Αυτό το θεσμό του Run Greece, πρέπει να τον προστατεύσουμε και μάλιστα να σας αναφέρω ότι και η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, βλέποντας αυτό το μεγάλο εγχείρημα από τον ΣΕΓΑΣ, πραγματικά προβληματίζεται αν θα εντάξει πλέον τους αγώνες διεθνώς, σε τέτοιας μορφής αγωνιστική δραστηριότητα ακόμη κι αξιολογούμενη».