Την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του για προληπτικούς λόγους πήρε ο Χρήστος Δεληγιάννης των Τρικάλων. Ο 31χρονος αθλητής ανακοίνωσε ότι σταματάει το μπάσκετ μέσω της ιστοσελίδας του ΠΣΑΚ, μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στις 2/11/2014.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Αγαπητοί φίλοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη, αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους, για το ενδιαφέρον που δείξατε για την κατάσταση της υγείας μου, μετά την περιπέτεια που πέρασα στις 2/11/2014, έπειτα από αγώνα στον οποίο αγωνίστηκα με την ομάδα μου ARIES TRIKALA BC απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Κάποιοι τότε, με εντελώς λανθασμένη κρίση και έλλειψη σεβασμού ως προς το πρόσωπο μου, βιάστηκαν να τρομοκρατήσουν, να ανησυχήσουν δικούς μου ανθρώπους, καθώς και όλη την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και μεγάλη δυσκολία στην αποκατάσταση της ψυχικής μου υγείας! Σ αυτούς τους κυρίους ένα έχω να πω: Δεν πειράζει, ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ!!!

Σήμερα, έξι μήνες μετά, έπειτα από σειρά εξετάσεων και παρακολούθησης, είμαι απόλυτα υγιής και σύμφωνα με τους γιατρούς μου, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα και κίνδυνο. Δυστυχώς όμως και για καθαρά προληπτικούς λόγους, πήρα την δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από την ενεργό δράση, βάζοντας την υγεία πάνω απ’ όλα!

Λυπάμαι πραγματικά που σταματάω με αυτόν τον τρόπο και τόσο ξαφνικά. Χαίρομαι όμως, που το τέλος της καριέρας μου ως παίχτης με βρίσκει στην κορυφαία διοργάνωση της χώρας, απέναντι σε μια εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης και σε ένα κατάμεστο γήπεδο! Είναι μια πολύ ωραία τελευταία ανάμνηση.

Επίσης, χαίρομαι για όλα αυτά που έζησα όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα παρκέ, τις μοναδικές χαρές, τους αδελφικούς φίλους που απέκτησα, τις σημαντικές προσωπικότητες που γνώρισα και την εμπειρία που απέκτησα σαν άνθρωπος μέσα από τον λατρεμένο χώρο του μπάσκετ! Ίσως το μέλλον με βρει στον χώρο αυτόν από άλλο πόστο, μιας και είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ την ζωή μου χωρίς το μπάσκετ!

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της ομάδας των Τρικάλων για την στήριξη και την πλήρη κατανόηση που έδειξαν! Η ομάδα παρά τις δυσκολίες, έδειξε για μια ακόμα χρονιά πως δίκαια βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία και εύχομαι να παρουσιάζεται συνεχώς καλύτερη! Πέρασα ένα πολύ δύσκολο διάστημα, αλλά πλέον κοιτάω το μέλλον με αισιοδοξία και όρεξη γι’ αυτά που θα έρθουν!

Κρατάω βαθιά μέσα μου την κάθε ομάδα που πέρασα και ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους για την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπο μου! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είμαι ο τελευταίος αθλητής που σταματάει τον πρωταθλητισμό γι' αυτό τον λόγο και κλείνω με την παράκληση: Αγαπητοί συνάδελφοι να προσέχετε τους εαυτούς σας!

Υ.Γ : Ραντεβού στα γήπεδα…».