Μια μέρα μετά την παραίτηση του από τον πάγκο της ΑΕ Φαρκαδόνας ο Τάκης Ρούσσας ήταν αποκαλυπτικός για την απόφαση του να αποχωρήσει.
Μιλώντας στην «Λέσχη 97,6» ξεκαθάρισε ότι έφυγε διότι στην ΑΕΦ έρχεται… διοικητική ενίσχυση!
«Μίλησα με την διοίκηση της ομάδας και μου εξήγησαν ότι θα υπάρξει διοικητική ενίσχυση, με παράγοντα που θα έρθει για να βοηθήσει την ομάδα για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Όπως καταλαβαίνεται αυτό με αιφνιδίασε και πήρα την απόφαση ότι δεν μπορώ να συνεχίσω την ομάδα. Όσο για το όνομα του παράγοντα δεν είναι δική μου δουλειά να το πω, αλλά της διοίκησης της Φαρκαδόνας».
Από εκεί και πέρα τόνισε ότι φεύγει ως φίλος από την ομάδα. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που δουλέψαμε από το καλοκαίρι μαζί, αλλά και τα παιδιά της περυσινής ομάδας, όπου γράψαμε ιστορία με την άνοδο της Φαρκαδόνας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ’ Εθνική. Συνεργάστηκα με όλους καλά και δεν έχω παράπονα. Ενώ και αγωνιστικά η θέση μας αδικεί, αφού θεωρώ ότι το πρόσωπο που είχαμε ήταν καλύτερο από αυτό που δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Και είμαι σίγουρος ότι από εδώ και πέρα τα παιδιά θα πάρουν τους βαθμούς που αξίζουν. Ενώ ένα στοίχημα για εμένα στην Φαρκαδόνα ήταν να δείξω ότι μια ομάδα μπορεί να στηριχθεί σε τρικαλινούς ποδοσφαιριστές και όπως είδατε αυτό ήταν μια φιλοσοφία που είχαμε από το καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι όντως θα τα καταφέρουν».
Για το μέλλον του ξεκαθάρισε ότι είναι ένας άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο και αν τα φέρουν έτσι οι εξελίξεις τότε δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ειδήσεις