O μέχρι πρότινος βοηθός του Κώστα Φλεβαράκη στα Τρίκαλα BC Aries, Κώστας Παπάζογλου, ανέλαβε να κοουτσάρει την τοπική ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές της Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά την αποχώρηση του «Φλέβα» για λογαριασμό της πολωνικής Κόζαλιν.

Ο νέος τεχνικός των Τρικάλων μίλησε στον ΕΣΑΚΕ TV για όσα αφορούν τους Θεσσαλούς, αναφέρθηκε στις προοπτικές της ομάδας στην Basket League και ξεκαθάρισε ότι η πόλη αξίζει να έχει εκπρόσωπο στην Α1.

Αναλυτικά ο νεαρός κόουτς μίλησε για:

...την πορεία των Τρικάλων BC Aries τα τελευταία δυο χρόνια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ: "Σίγουρα μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε. Και τις δυο χρονιές ο στόχος της παραμονής επετεύχθη, ίσως και λίγο νωρίτερα από όσο θα περιμέναμε. Η πρώτη χρονιά ήταν μια αναγνωριστική και δύσκολη διαδικασία για το σωματείο. Για την ακρίβεια, έγιναν κάποιες καλές επιλογές ξένων παικτών που ταίριαξαν με τους Έλληνες και στο τέλος βγάλαμε ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό σύνολο που απέδωσε ένα γρήγορο, όμορφο κι εντυπωσιακό μπάσκετ. Εν τέλει, το όπλο μας στα εντός έδρας παιχνίδια ήταν αυτή η αθλητικότητα και η ομαδικότητα. Η παραμονή ήλθε πριν από το Πάσχα και φυσικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.

Φέτος περιμέναμε λόγω και της εισόδου δυνατών ομάδων στην Α1 όπως η ΑΕΚ και ο Κόροιβος, ένα ακόμα πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Είχαμε μια μικρή βάση από την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που λειτούργησε ως πλεονέκτημα για εμάς. Το μειονέκτημα ήταν πως τα οικονομικά του συλλόγου δεν ήταν τόσο καλά όσο την προηγούμενη σεζόν. Έπρεπε να φτιάξουμε ένα ρόστερ με λίγο μικρότερα νούμερα. Περιμέναμε μια πιο δύσκολη χρονιά, γενικώς. Το όπλο μας φέτος δεν ήταν τόσο τα εντός, όσο κυρίως τα εκτός έδρας ματς. Πολύ σημαντική ήταν σίγουρα η πρώτη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο που περιμέναμε να ήταν ένας από τους συνδιεκδικητές της παραμονής. Φυσικά η νίκη στο Ρέθυμνο ήταν σπουδαία με δεδομένο ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Μετά ήλθε η τρίτη νίκη στην Ελευσίνα, που εκείνη την περίοδο ήταν ο βασικός συνδιεκδικητής της παραμονής. Επομένως, μπορώ να πω ότι είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι".

...την επιθετική φιλοσοφία των Θεσσαλών: "Με τον κόουτς Φλεβαράκη δίναμε μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα. Η αλλαγή προέκυψε τα τελευταία δυο χρόνια, κυρίως λόγω φιλοσοφίας. Ξέραμε ότι τα Τρίκαλα θα πρέπει να πάνε σε πολλές κατοχές. Το δοκιμάσαμε πέρσι και μας βγήκε. Ξέραμε ότι θα παίξουμε γρήγορο μπάσκετ, κυρίως εντός έδρας. Παίζουμε ένα πολύ ωραίο και ομαδικό μπάσκετ που μας ευχαριστεί όλους και το διασκεδάζουμε. Στόχος μας ήταν ακριβώς αυτός, να τρέξουμε στο γήπεδο και να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο των Τρικάλων. Μέσα από αυτό πετύχαμε τις νίκες που θέλουμε για να σωθούμε.

...τις προοπτικές των Τρικάλων στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ: "Προσωπική μου άποψη είναι τα Τρίκαλα αξίζουν να έχουν μια ομάδα στην Α1. Διαθέτουν ένα γήπεδο που σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια είναι γεμάτο. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, με όση δύναμη έχει φυσικά ο κόσμος πλέον στην Ελλάδα, έτσι όπως είναι τα πράγματα. Αισθανόμαστε τη στήριξη του κόσμου, του μεγαλομετόχου μας και του προέδρου. Σίγουρα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι περάσαμε δυο πολύ ωραία χρόνια στα Τρίκαλα".

...τις προσωπικές φιλοδοξίες του: "Αυτό το βήμα παραπάνω υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι κάποια στιγμή θα γινόταν. Ήταν νομοτελειακό. Δεν περίμενα βέβαια ότι θα γινόταν τόσο νωρίς. Γενικώς, δεν είμαι άνθρωπος που είχα τη φιλοδοξία να ξεκινήσω την προπονητική σαν πρώτος από πολύ μικρός. Να λέω «Aμάν, πότε θα γίνει αυτό;». Δεν είχα το «Αμάν» μέσα μου! Ό,τι κάνω στο μπάσκετ, θέλω να το κάνω καλά. Αν για παράδειγμα κάνω τη δουλειά του βοηθού, θέλω να γίνεται σωστά. Να φτάσω και να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνεται και φυσικά μετά, εφόσον το αξίζω κιόλας, ελπίζω να δικαιώσω και τον κόουτς και τη διοίκηση που αποφάσισε να τελειώσουμε μαζί την χρονιά. Δεν σκέφτομαι κάτι για το καλοκαίρι. Πάντα είχα στο μυαλό μου μια ευρωπαϊκή χρονιά με τον κόουτς Φλεβαράκης σαν άμεσος συνεργάτης του. Στο τέλος θα ζυγίσουμε τα πράγματα και θα δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα θα προσπαθήσω να επιλέξω το καλύτερο για μένα.

Τσούπκοβιτς: "Σημαντικό ότι επιβιώσαμε"

Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ των Θεσσαλών στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, Σλάβεν Τσούπκοβιτς μίλησε για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Είμαι από την αρχή της σεζόν στα Τρίκαλα BC Aries και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ καλή και το κλίμα οικογενειακό. Έχω μεγάλη υποστήριξη από τον προπονητή και το επιτελείο της ομάδας. Παράλληλα, δεν περίμενα στην πρώτη μου σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα να είμαι πρώτος σκόρερ. Το πιο σημαντικό είναι ότι βοήθησα την ομάδα να πετύχει στους στόχους της. Είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε να επιβιώσουμε, αφού αρχίσαμε τη σεζόν με πολύ μικρό μπάτζετ. Το κλειδί της επιτυχίας μας ήταν ο κόουτς Φλεβαράκης ο οποίος φρόντιζε για όλους μας και δημιούργησε το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στα Τρίκαλα. Ήταν η βάση για την καλή μας σεζόν.  Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό, με πολύ δυνατές ομάδες που συμμετέχουν στην Euroleague. Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

sport24.gr