Με μια αντεπίθεση που ξεκίνησε στα μισά της τρίτης περιόδου, τα Τρίκαλα κατάφεραν να νικήσουν μέσα στην Ήλιδα του Κόροιβου με 64-73 και να ξεκινήσουν «με το δεξί» τις υποχρεώσεις τους στη φετινή «Basketleague ΣΚΡΑΤΣ», σε έναν αγώνα που τα είχε όλα.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παρκέ, με καμία από τις δύο να μην μπορει να «ξεφύγει» στο σκορ. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ και με δυνατές άμυνες ανάγκασαν τους Τρικαλιώτες σε λάθη, κερδίζοντας με 10-5 3’26» πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν και με κύριο εκφραστή τους επιθετικά τον Σόκο «ροκάνισαν» τη διαφορά, ισοφάρισαν σε 13-13 ένα λετο πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Κόροιβος όμως κατάφερε με ένα μπάζερ μπίτερ τρίποντο του Ντέιβις στο τέλος της περιόδου να πάει στον πάγκο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (18-14).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε και για τις δύο ομάδες με άστοχες προσπάθειες, με τον Κόροιβο να διατηρεί σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Ενώ τα Τρίκαλα κατάφεραν με εύστοχα σουτ και βελτιωμένη άμυνα να μειώσουν σε 25-21, ήρθε μία «βόμβα» τριών πόντων από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο για να πάει τη διαφορά στους 7 στα μισά της περιόδου (28-21). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 37-33 για την ομάδα της Ηλείας, μετά από εύστοχο σουτ δύο πόντων από τον Ντάουελ για τα Τρίκαλα και άστοχη προσπάθεια τριών πόντων από τον Τρότερ για τον Κόροιβο.

Στα ίδια επίπεδα ξεκίνησε και η τρίτη περίοδος, με τον Κόροιβο να φτάνει τη διαφορά μέχρ και στους 8 πόντους με τον Χάρις (45-37). Στο δεύτερο μισό όμως τα Τρίκαλα μείωσαν τα λάθη τους, συγκεντρώθηκαν και κατάφεραν να κάνουν ντέρμπι το ματς φτάνοντας τη διαφορά στον πόντο με τον Τιγκ (47-46). Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια είχαν επιθετικό ένα κρεσέντο και ξαναπήραν «αέρα» 7 πόντων (53-46). Όχι για πολύ όμως, καθώς οι Τρικαλιώτες ξανακατέβασαν τη διαφορά στους τρεις στο τέλος της περιόδου (54-51).

Η αρχή της τέταρτης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους να περνούν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (54-55) και αυτή τη φορά το άγχος να μεταφέρεται στην μεριά της ομάδας του Χάρη Μαρκόπουλου. Το ματς εξελίθχθηκε σε ντέρμπι, με τον Σόκο (κορυφαίο των Τρικάλων) να κάνει το 58-60 περίπου 3,5 λεπτά πριν το τέλος. Σιγά σιγά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να «χτίζουν» και διαφορά, φτάνοντας στο +8  45» πριν το τέλος (62-70), για να φτάσουν τελικά στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 64-73.