Την Κυριακή 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις ζωνών, των τμημάτων τζούντο του Αίαντα Τρικάλων. Οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στο tatami του γυμναστηρίου Μπάρας, με τον κ. Γιάννη Τασίκα, καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή τζούντο 2o dan, να έχει την ευθύνη και οργάνωση της διαδικασίας .

Μετά από πρόσκληση του προπονητή, τις εξετάσεις τίμησε με την παρουσία του ο κ. Χαρίλαος Ζάραγκας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής προπονητής τζούντο 6ο dan του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων και μέλος της Επιτροπής Ιεραρχίας & Dan της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Ο κ. Ζάραγκας εξέτασε τους αθλητές στο τεχνικό κομμάτι όπου έδειξαν την τεχνική τους κατάρτιση σε τεχνικές ρίψεων, τεχνικές εδάφους, συνδυασμούς, αντεπιθέσεις και στο randori, καθώς και στο θεωρητικό κομμάτι, όπου αξιολογήθηκαν για τις γνώσεις τους σε θέματα κανονισμών – διαιτησίας. Επίσης απάντησαν  σε ερωτήσεις σχετικές με την ιστορία και την εξέλιξη του αθλήματος.

Οι νεαροί τζουντόκα, παρόλο το άγχος των εξετάσεων, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κέρδισαν τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια όλων.

Με τις διαβαθμιζόμενες ζώνες στο τζούντο αναγνωρίζεται η αθλητική ικανότητα κάθε τζουντόκα, το εύρος των τεχνικών του γνώσεων, η συνεισφορά του στο άθλημα, καθώς και οι αρετές του χαρακτήρα του.

Ο Αίαντας Τρικάλων συγχαίρει τους μικρούς τζουντόκα και για την προσπάθειά τους, και ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Χαρίλαο Ζάραγκα για την παρουσία του, η οποία αποτελεί τιμή για τον σύλλογο.