Με επιτυχία έφερε σε πέρας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, Marathon de Sables (τη διάσχιση 250 χιλιομέτρων στη Σαχάρα) ο τρικαλινός υπεραθλητής Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος.

Ο τρικαλινός γιατρός διέσχισε την έρημο Σαχάρα και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει ολοκληρώσει τρεις από τις πιο απαιτητικές αθλητικές προκλήσεις του κόσμου κάτω από διαφορετικές, ακραίες και επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες. Έβερεστ, Μάγχη, Αιγαίο Πέλαγος και Σαχάρα!

Ο Τσιάνος που έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην  στην Ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες στο King’s College του Λονδίνου, αφού ανέβηκε στο Έβερεστ από την Βόρεια πλευρά (η οποία θεωρείται πολύ πιο επικίνδυνη), διέσχισε το στενό της Μάγχης, έκανε το διάπλου του Αιγίου από το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου στην Κρήτη,  κολυμπώντας για σχεδόν 30 ώρες συνεχόμενα, τερμάτισε στον Marathon de Sables.
Όπως αναφέρει το
gazzeta.gr o Έλληνας ημίθεος βρέθηκε κοντά στο να τα παρατήσει, αλλά δεν λιγοψύχησε και κατάφερε να φτάσει σε ένα ακόμη άθλο.
Στην 3η διαδρομή υπέστη εκτεταμένα τραύματα στα πέλματα και οι γιατροί του συνέστησαν να εγκαταλείψει, όμως εκείνος συνέχισε. Διαβάστε τι έγραψε στο FB: «Στη 3η διαδρομή, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Μικροτραυματισμοί στα πέλματα, λόγω των συνθηκών του εδάφους και των διεσταλμένων αγγείων των ποδιών από την υπερβολική ζέστη (52 ºC), εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα σε οδυνηρές πληγές, δυσκολεύοντας αρκετά τον τερματισμό.
Στο μυαλό μου δεν υπήρξε σκέψη παραίτησης, έστω κι αν οι πληγές μολύνθηκαν και βρισκόμουν σε ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση, στην αφετηρία της επόμενης, 4ης και μεγαλύτερης, υπερμαραθώνιας διαδρομής. Παρά τις παροτρύνσεις των γιατρών, αποφάσισα να συνεχίσω με αντιβίωση και με την ψυχολογία μου -είναι αλήθεια- πολύ πεσμένη. 

Όλοι θα έχετε βρεθεί σε μια στιγμή, που ενώ η σκέψη σας και η ψυχή θέλει, το σώμα δεν συνηγορεί. Σκέφτηκα ότι μου επέτρεψα να πέσω και τώρα, έχοντας μάθει να σηκώνομαι, έπρεπε να σηκωθώ. Στάθηκα όρθιος. Απέβαλα τις αρνητικές, πολλές σκέψεις. Τερμάτισα τα 91 χιλιόμετρα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία κι αυτή την πρόκληση. Συνεχίζω».

Για να αντιληφθεί κανείς τη δυσκολία του 7ήμερου αγώνα αρκεί να διαβάσει όσα είχε γράψει ο υπεραθλητής λίγες ώρες προτού ξεκινήσει: «Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, έτοιμος όλος ο εξοπλισμός και η τροφή που πρέπει να κουβαλήσω -χωρίς υποστήριξη ή εξωτερική βοήθεια- από την αρχή μέχρι το τέλος, τις 7 ημέρες που θα διαρκέσει ο Marathon Des Sables. (Η διοργάνωση παρέχει μόνο το απαραίτητο καθημερινό νερό, και αυτό, όμως, σε συγκεκριμένη ποσότητα.)
Ακριβές, καθαρό του βάρος: 13.712 Κg

Δεν με βαραίνει. Τον νιώθω ελαφρύ, σε κάθε προπόνηση. Είμαι σίγουρος πως ούτε τώρα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα με δυσκολέψει.
Όχι γιατί είμαι δυνατός. Αλλά γιατί έτσι με κάνετε να νιώθω».
Έχοντας τη στήριξη ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο ο Γιώργος – Ιωάννης Τσιάνος κέρδισε ένα ακόμη στοίχημα, όχι μόνο με τον εαυτό του, αλλά και προκειμένου να αφυπνίσει τον κόσμο περιβαλλοντικά, μέσω του project «ICE WATER FIRE», το οποίο στηρίζει έμπρακτα τον βρετανικό και διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό οργανισμό για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, Opwall Trust. 

Ο Τσιάνος είναι συνδεδεμένοs με την Opwall Trust ως γιατρός αποστολών στις περιβαλλοντικές τους εκστρατείες ανά τον κόσμο. Η ομάδα του project «ICE WATER FIRE» εκτός από τους Βρετανούς συνεργάτες, τον επιστήμονα και ακαδημαϊκό Dr George Havenith (Loughborough University, England), τον προσωπικό γυμναστή και διαιτολόγο Craig Barton, τον χειροπρακτικό Darren Barnes-Heath, την θεραπεύτρια μασέρ Becky Welbourne και τον φωτογράφο-κινηματογραφιστή Mark Gillett, πλαισιώνεται και από τους εξής Έλληνες συνεργάτες: τον επιστήμονα και ακαδημαϊκό Δρ Αντρέα Φλουρή (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και University of Ottawa, Canada), τον φυσιοθεραπευτή και υποψήφιο διδάκτωρ Άγγελο Παππά με έδρα του τα Τρίκαλα, τον ειδικευμένο στο αθλητικό μάνατζμεντ Βασίλη Πούλιο με το ρόλο του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του project «ICE WATER FIRE» στη Βρετάνια, με έδρα του το Λονδίνο, και τον επικοινωνιολόγο με το ρόλο του συνυπεύθυνου οργάνωσης και υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του project «ICE WATER FIRE» στην Ελλάδα, με έδρα του την Αθήνα, Αντώνιο-Μάριο Παπαγιώτη. Μία ομάδα ανθρώπων, χωρίς την συμβολή των οποίων ο σύγχρονος Ηρακλής δεν θα έφτανε στο στόχο του!

To μήνυμα το απογόνου των Ολύμπιων Θεών ήταν: «Ματωμένος. Λαβωμένος. Κουρασμένος.  Πάντα Έλληνας. Πάντα περήφανος».