Ο προπονητής των κυανέρυθρων Αγγελος Διγκόζης μίλησε σήμερα στην αθλητική εκπομπή του FM 100 «Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει».

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Ψυχολογία υπάρχει, διάθεση υπάρχει από κει και πέρα χρειάζεται και λίγο τύχη. Όλοι θέλουμε μέχρι το 15ο λεπτό να είναι 3-0 το αποτέλεσμα. Σίγουρα οι παίκτες το θέλουν πολύ περισσότερο . Όταν μια ομάδα κλείνεται πίσω είναι λίγο δύσκολο, δεν μπορούμε να κάνουμε συμφωνία πότε θα βάλουμε γκολ. Το κυνηγάμε από το 1ο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο.
Το θέμα είναι από την αρχή που ήρθα γίνεται μια προσπάθεια με όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά δείχνουν διάθεση και όρεξη για δουλειά. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο αν αναλογιστεί ότι η ομάδα έμεινε με 4 πόντους πίσω και τώρα είναι ένα πόντο μπροστά. Θα ήταν ευχή όλων μας αύριο πρώτα ο Θεός να κερδίσουμε και να πάμε 4 πόντους αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω και εύχομαι ότι θα έρθει αρκετός φίλαθλος κόσμος για να βοηθήσει την προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα, ούτως ώστε να μπορέσουμε λίγο πιο εύκολα να φτάσουμε στη νίκη.
Εύκολα η δύσκολα πιστεύω ότι θα καταφέρουμε. Και όπως είπα όταν είχαμε μείνει με 4 βαθμούς πιστεύω ότι με αρκετή δουλειά, υπομονή και διάθεση ότι θα είμαστε αυτοί που στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την άνοδο. Αυτή την δήλωση την έκανα και την πρώτη μέρα που ήρθα. Δεν εννοείται ομάδα σαν τα Τρίκαλα με την ιστορία και με τη φανέλα που έχει να μην βγει κατηγορία».

Για τις προσθαφαιρέσεις: «Δεν με προβληματίζει καθόλου . Προσπάθησα να βρω λύσεις τέτοιες ούτως ώστε ένα δύο ποδοσφαιριστές να έχουνε παίξει μεταξύ τους σε προηγούμενες ομάδες. Στους περισσότερους το έχω καταφέρει. Και ο Ζυγκερίδης έπαιξε με τα παιδιά στον Τύρναβο και ο Λόρι έπαιξε με τον Καμπλιώνη, ο Σπάσιτς έπαιξε με κάποια παιδιά. Τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους. Αν υπάρχει θετική διάθεση από όλες τις πλευρές νομίζω ότι στο τέλος βγαίνει κάτι καλό.
Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν περιορισμένες αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τα παιδιά που ήρθανε δεν ξέρω τι θα γίνει με το θέμα του Ατματζίδη γιατί ο Παναγιώτης είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία και ταλέντο. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά είναι σε πολύ κατάσταση και μπορούν να βοηθήσουνε όποια στιγμή τους ζητηθεί.
Γίνονται μεταγραφές βλέποντας και το μέλλον και την καινούργια χρονιά. Θα είναι άσχημο για τις ομάδες να φεύγουν 20 παίκτες είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι. Καταλαβαίνω και αφουγκράζομαι ότι υπάρχει ένας προβληματισμός ότι έχουνε φύγει πολλοί ποδοσφαιριστές. Αναλαμβάνω την ευθύνη 100% και λέω δημόσια τα παιδιά που φύγανε μέχρι τώρα πιστεύω ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κάποια παιδιά θέλανε να φύγουνε και δεν επί του παρόντος τώρα».

Για τον στόχο: «Δεν υπάρχει άλλος στόχος πλην της πρώτης θέσης. Αν ήταν να τερματίσουμε 2οι καλό θα ήταν να μην ερχόμασταν καθόλου εδώ πέρα. Η διοίκηση να κάνει αυτή την προσπάθεια, οι φίλαθλοι να ταξιδεύουν στην Κοζάνη να χάνουν ώρες από την οικογένεια τους και χρήματα, τα παιδιά να κάνουν προπόνηση μέσα στα νερά, τις λάσπες και το κρύο για να τερματίσουνε 2οι ; Δεν υπάρχει αυτό στο μυαλό μας. Δεν τίθεται θέμα. Να ήμασταν σε κάποια άλλη ομάδα να πω να τερματίσουμε δεύτεροι, κάναμε πολύ καλή πορεία χωρίς να θέλω θα θίξω κάποια άλλη ομάδα.
Όλοι θέλουμε να βγούμε πρώτοι. Και οι φίλαθλοι και ο πρόεδρος και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Θα είναι αποτυχία για όλη την πόλη να μην βγούμε πρώτοι. Είναι θετικό ότι στην Κοζανη ταξιδέψανε 100-120 άτομα και πιστεύω αύριο να έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο από τι είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Να βοηθήσει ο κόσμος όσο περισσότερο μπορεί και να σπρώξει την προσπάθεια των παιδιών για να μπορέσουμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης».
 

sportrikala.gr