Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης, το Καταφύγιο Κόζιακα VO2max, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την Στράτα των Βλάχων. Η διαδρομή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ελληνικών Brevet για τις 4/7/2015. Η διαδρομή θα ξεκινάει από την Πύλη Τρικάλων και διασχίζοντας Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γρεβενά - Περιβόλι - Βάλια Κάλντα - Βοβούσα - Μέτσοβο - Χαλίκι - Γαρδίκι - Χρυσομηλιά - Διάβα - Μεγάρχη - Πρίνος - Πρόδρομο - Γοργογύρι - Ξυλοπάρικο - Πιαλεία - Φιλύρα - Άγιο Βησσαριώνα θα τερματίζει εκ νέου στη Πύλη. Τα σχεδόν 7000 υψομετρικά που συγκεντρώνει η διαδρομή την καθιστούν μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές πού έχουν χαραχθεί στην Ελλάδα.

Φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και μία εναλλακτική διαδρομή 200χλμ έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους αθλητές να γνωρίσουν τα ορεινά του νομού μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή που διασχίζει τα χώρια της Βόρειο-Δυτικής πλευράς των Τρικάλων και της Καλαμπάκας. Η διαδρομή θα ξεκινάει από την Πύλη και θα διέρχεται από τα χωριά Φήκη, Διαλεχτό, Μεγάρχη, Διάβα και στη συνέχεια θα ανεβαίνει προς τα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας, Καστανιά και Αμάραντο και θα διέρχεται από τον απαράμιλλης ομορφιάς ναό του Τιμίου Σταυρού «Δολιανών» με τους δώδεκα τρούλου στην περιοχή του Ασπροποτάμου, εκεί θα συναντάει την διαδρομή των 400χλμ στην διασταύρωση «Τρία Ποτάμια» με την οποία θα συνεχίζουν μαζί μέχρι τον τερματισμό στη Πύλη.
Το καταφύγιο Κόζιακα θέλοντας να τιμήσεις τους αθλητές που θα τερματίσουν διαδρομή των 400χλμ θα τους ανταμείψει με μια διήμερη διαμονή στο ανακαινισμένο Καταφύγιο Κόζιακα οποιαδήποτε χρονική στιγμή του 2015 επιθυμούν.
Επίσης για τους αθλητές που θα τερματίσουν την διαδρομή των 200χλμ θα γίνει κλήρωση κατά την οποία 10 τυχεροί θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν το Καταφύγιο Κόζιακα για μια διήμερη διαμονή οποιαδήποτε χρονική στιγμή του 2015 επιθυμούν.

(*) Στη φωτογραφία ο περσινός νικητής Στέλιος Βάσκος