Σε ηγετική φυσιογνωμία εξελίσσεται για τον Ολυμπιακό ο τρικαλινός Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής παίκτης ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε»τη νίκη για τους Πειραιώτες ευστοχώντας σε πέναλτι στο 72’ και πετυχαίνοντας ένα προσωπικό τέρμα στο 80’
Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τελικά τη νίκη με 3-1, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της θρυλικής ομάδας του Μπούκοβι, που είχε σημειώσει την περίοδο 1966-67 11 νίκες σε 11 παιχνίδια.
Ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού σχολίασε το 11 στα 11, τα επεισόδια στη Λεωφόρο, τη δύσκολη νίκη επί του Αστέρα, τον εαυτό του και το παιχνίδι με την Άρσεναλ.
«Συγχαρητήρια στην ομάδα, γράψαμε ιστορία, είναι μεγάλη διάκριση για τον σύλλογο και για εμάς τους παίκτες. Ήταν δύσκολο παιχνίδι χωρίς κόσμο, πιστεύω στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, πιέσαμε τον αντίπαλο και κάναμε τις φάσεις γκολ.
Νιώθω πάρα πολύ καλά, οι συμπαίκτες μου ψάχνουν να μου δώσουν τη μπάλα, έχω έναν ελεύθερο ρόλο, μου αρέσει η θέση που παίζω πίσω από τον επιθετικό.
Ο προπονητής μας ζήτησε να μεταφέρουμε πιο γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση, έπαιξε την Πέμπτη και μας είπε ότι θα είναι κουρασμένοι. Πρεσάραμε ψηλά, εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη τους και έτσι βάλαμε τρία γκολ.
Ήμασταν πιο ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε μία σωστή κίνηση ο προπονητής. Στο δεύτερο απελευθερώθηκα, είχα περισσότερο χώρο και έτσι πιέσαμε πιο πολύ τον αντίπαλο», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας μέσος του Θρύλου.
Για το αν σκέφτεται το να βγει πρώτος σκόρερ: «Το σημαντικό να κερδίζει η ομάδα, σήμερα ήμουν εγώ, αύριο άλλος. Στόχος είναι να κατακτήσουμε το νταμπλ και να έχουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα, είτε με γκολ είτε με ασίστ, θέλω να είμαι χρήσιμος για την ομάδα».
Για το ρεκόρ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε, το καταφέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, το πετύχαμε χωρίς τον κόσμο».
Για το άδειο γήπεδο: «Είναι κάπως παράξενο, έχουμε πολύ καλό γήπεδο, μας βοηθάει πολύ ο κόσμος, είναι κρίμα να μην έρχεται, γιατί το γήπεδο είναι μία γιορτή, δεν είναι όπως στη Λεωφόρο αυτά που έγιναν. Και δεν το λέω μόνο για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά και για τους δικούς μας και εκείνους της ΑΕΚ. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται, τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται με κόσμο».
Για τον Αστέρα: «Έχω πολύ καλούς φίλους, είναι πολύ καλή ομάδα και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Θα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον, έχει έναν αξιόπιστο προπονητή, ξέρει τι ζητάει από τους παίκτες του».
Για το παιχνίδι με την Άρσεναλ: «Ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, είναι ζωής ή θανάτου, έχουμε το αβαντάζ της έδρας. Είναι δύσκολο για τον αντίπαλο, έχουμε δείξει πως στην έδρα μας είμαστε πολύ δυνατοί. Η Άρσεναλ είναι επικίνδυνη ομάδα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει σκορ. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και να προκριθούμε με την βοήθεια του κόσμου».