Έφτασε στα Τρίκαλα και ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα του Α.Ο. Τρίκαλα 2011 η Πορτογαλέζα  ποδοσφαιρίστρια Marlene Guizanda. Μετά από μεγάλες προσπάθειες της διοίκησης, του προπονητή Γιώργου Λουλέ αλλά και της έντονης επιθυμίας της ίδιας, ολοκληρώθηκε η μετακίνησή της στην Ελλάδα.
Τώρα αναμένεται η αποστολή της μπλε κάρτας από την Πορτογαλική Ομοσπονδία στην ΕΠΟ, προκειμένου η ''Marlene'' να ενισχύσει την ομάδα των Τρικάλων στο δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών. 

H Marlene Alexandra Barbosa Guizanda όπως είναι το πλήρες όνομά της είναι 24 ετών ,γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1990 στο Porto και έχει αγωνιστεί στην Α' Εθνική του Γυναικείου Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας με τα χρώματα της Leixões S.C.και της Valadares-Gaia.

Έχει επίσης συμμετοχές στην Εθνική Πορτογαλίας στις ηλικίες U19.Η διοίκηση και ο προπονητής της ομάδας θεωρούν ότι πέρα από την ενίσχυση στον αγωνιστικό τομέα, ποδοσφαιρίστριες αυτού του επιπέδου, συμβάλλουν στην αγωνιστική εξέλιξη των νεαρότερων κοριτσιών του συλλόγου, σ' έναν τομέα δηλαδή που αποδεδειγμένα ο ΑΟ Τρικαλα 2011 δίνει μεγάλη σημασία.