Ο Κώστας Φορτούνης, ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στον Πανιώνιο. Ο τρικαλινός διεθνής παίκτης ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα ξεκλειδώνοντας την άμυνα των αντιπάλων με αποτέλεσμα να «παίζει» σε όλα τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων και όχι μόνο. Σε δηλώσεις του στη NOVA, τόνισε μετά την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο πως η ομάδα του δυσκολεύτηκε μέχρι να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του Πανιωνίου. αλλά τελικά κατάφερε να ξεκινήσει θετικά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, απάντησε για την περιβόητη φάση του γκολ και το αν υπήρχε χέρι στο κοντρόλ του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Την πρεμιέρα κόντρα στον Πανιώνιο:

"Όλα τα πρώτα παιχνίδια κρύβουν παγίδες. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε, είχαμε καλή κυκλοφορία, δείξαμε υπομονή όπως μας ζητά ο προπονητής. Καταφέραμε όμως να σκοράρουμε, βάλαμε τρία γκολ και ευχαριστήσαμε τον κόσμο".

Για την υπομονή που έδειξε ο Ολυμπιακός:

"Αυτό δουλέψαμε όλη την προετοιμασία. Αυτό μας ζητάει ο προπονητής, αυτό το ποδόσφαιρο ξέρουμε να παίζουμε κι αν τα κάνουμε όλα αυτά, τότε θα είναι όλα πιο εύκολα".

Για το πώς πέτυχε το γκολ:

"Μου έκανε μια καλή πάσα ο Ντουρμάζ γιατί ξέρω ότι έχει πολύ καλά πόδια, έκανα το κοντρόλ φέρνοντας την μπάλα μπροστά και στο τέλος πλάσαρα".

Για τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα:

"Ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του στοιχεία που θέλει να περάσει. Ο Πανιώνιος δεν μας άφησε να παίξουμε από το κέντρο. Ο προπονητής μας λέει να πιέσουμε ψηλά και αυτό κάνουμε και αν είδατε σήμερα κλέψαμε αρκετές μπάλες, καταφέρνοντας να παίρνουμε κατευθείαν την μπάλα".

Για τις πολλές πάσες μέχρι να φτάσουν στο γκολ:

"Είμαστε μια ομάδα που μέσω της κυκλοφορίας θέλουμε να βγάλουμε φάσεις. Ψάχνουμε τις καλύτερες λύσεις και μερικές φορές δεν μας βγαίνει. Είναι ακόμα νωρίς, έχουν έρθει αρκετοί παίκτες, αλλά θα έρθουν και οι αυτοματισμοί. Έχουν έρθει πολλοί καινούριοι παίκτες και πρέπει να μπουν στο κλίμα. Είναι διαφορετικά τα φιλικά από τα επίσημα".