Η περσινή σεζόν ήταν η παρθενική για τα Τρίκαλα BC Aries στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και εξελίχθηκε σχεδόν ιδανικά με την ομάδα να επιτυγχάνει σημαντικές νίκες, να προσφέρει ωραίο θέαμα και τελικώς να εξασφαλίζει την παραμονή της. Η σεζόν που φτάνει στην ολοκλήρωση της, αποτέλεσε ουσιαστικά ένα βήμα των Θεσσαλών προς την καθιέρωση τους στην κατηγορία και με την εξασφάλιση της παραμονής σε αυτήν για τρίτη χρονιά, το πρόσημο δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί θετικό.
Τα Τρίκαλα BC Aries “κλείδωσαν” τη σωτηρία τους με σχετική άνεση, έχοντας δηλαδή δύο βαθμούς διαφορά από τον 13ο Πανελευσινιακό και αυτό ήρθε αφενός χάρη στην αποτελεσματικότητα τους εντός έδρας (είχαν απολογισμό 5-8 έναντι 3-10 του άμεσου αντιπάλου τους για την παραμονή) και αφετέρου χάρη στην ικανότητα τους στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό αλλά παράλληλα και ενδεικτικό αυτού του στοιχείου, ότι οι Θεσσαλοί ήταν η μόνη ομάδα, πέραν των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, που ξεπέρασε τους 2.000 στην κανονική περίοδο, έχοντας μέσο όρο 77,2 πόντων ανά αγώνα.
Με τον Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο -πριν τον αντικαταστήσει στις τελευταίες αγωνιστικές ο Κώστας Παπάζογλου- τα Τρίκαλα BC Aries σημείωσαν κάποιες μεγάλες νίκες όπως αυτές επί της ΑΕΚ εντός και του Ρεθύμνου Aegean -νυν Ρέθυμνο Cretan Kings- εκτός έδρας αλλά κομβική μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνη της 7ης Μαρτίου επί του Πανελευσινιακού εκτός έδρας με την οποία μάλιστα κάλυψαν και τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ηταν ίσως το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή των Θεσσαλών στην κατηγορία.
Τι έμεινε από αυτή τη σεζόν για τα Τρίκαλα BC Aries;
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 8 νίκες – 18 ήττες – 12η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κώστας Φλεβαράκης οδήγησε από τον πάγκο τους Θεσσαλούς για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην εξασφάλιση της παραμονής τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Υπό τις οδηγίες του, τα Τρίκαλα BC Aries είχαν απολογισμό οχτώ νικών και 14 ηττών, για να τον διαδεχτεί ο άμεσος συνεργάτης του Κώστας Παπάζογλου στις τελευταίες αγωνιστικές αφού ο ίδιος έκλεισε τη σεζόν στην Πολωνική Κόζαλιν.

Ο ΜVP: Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς ήταν μία από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος. Ο Σέρβος φόργουορντ έκανε πολύ καλή σεζόν και είχε το κορυφαίο, μεταξύ των παικτών της ομάδας του, ranking με συνολικά 312 βαθμούς (12 ανά αγώνα). Κατά μέσο όρο προσέφερε στα Τρίκαλα BC Aries 12,35 πόντους -με 71,88% στις βολές, 54,22% στα δίποντα, 35,76% στα τρίποντα- 5,38 ριμπάουντ, 1,12 ασίστ σε 27:38 λεπτά συμμετοχής.
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς ήταν σε απόλυτους αριθμούς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη σεζόν έχοντας σημειώσει 321 πόντους σε 26 αγώνες. Αυτός με το μεγαλύτερο μέσο όρο ήταν ο Αλεξ Χάρις. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος και κατά μέσο όρο έδινε στα Τρίκαλα BC Aries 16,21 πόντους.
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Τσούπκοβιτς είχε τα πρωτεία και σε αυτήν την κατηγορία της στατιστικής των Θεσσαλών ως προς τους απόλυτους αριθμούς αφού τελείωσε το πρωτάθλημα με 140 ριμπάουντ. Μεγαλύτερο μέσο όρο είχε πάντως ο Κένεθ Κάντζι που στο διάστημα στο οποίο φόρεσε τη φανέλα της ομάδας (15 αγώνες) μάζευε 5,6 “σκουπίδια” σε κάθε παιχνίδι.
Ο ΠΑΣΕΡ: Η κυριαρχία του Τζάστιν Ινγκραμ σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού ήταν αδιαμφισβήτητη. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν από τους ακρογωνιαίους “λίθους” της πορείας της θεσσαλικής ομάδας με μέσους όρους 12,19 πόντων, 3,23 ριμπάουντ, 4,69 ασίστ και 1 κλεψίματος. Σε απόλυτους αριθμούς είχε υπερδιπλάσιο νούμερο ασίστ από τον δεύτερο, με 122 έναντι 60 του Νέιθαν Μπόουι ωστόσο ο μέσος όρος του συμπατριώτη του ήταν μεγαλύτερος (6 ανά αγώνα).
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Επτά διαφορετικοί παίκτες των Θεσσαλών, είχαν ατομικό ρεκόρ στη σεζόν μεγαλύτερο των 20 πόντων όμως την κορυφαία επίδοση όλων σημείωσε στην τελευταία αγωνιστική και κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Μπράιαν Τρέισι πετυχαίνοντας 28 πόντους.

Τρεις από τους 22 παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος με τα Τρίκαλα BC Aries έφτασαν σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι. Δύο φορές το κατάφερε ο Τσούπκοβιτς όμως ο Μάικλ Χολ είχε την κορυφαία επίδοση όλων μαζεύοντας 14 ριμπάουντ στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου με τον Πανελευσινιακό.

Τέλος, ο Τζάστιν Ινγκραμ ήταν ο μόνος παίκτης των Τρικάλων BC Aries που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ασίστ σε ένα παιχνίδι. Είχε 10 στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ.

esake.gr