Στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής, η Φήκη επικράτησε με 1-0 της Φαρκαδόνας

Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, πολλή δύναμη, πάθος, καλό ρυθμό και επεισοδιακό φινάλε, οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με σκορ 1-0, μειώνοντας έτσι στους 7 τους βαθμούς της διαφορά τους από την πρωτοπόρο Α.Ε.Φ.

Το ντέρμπι παρακολούθησε πολύς κόσμος, κυρίως φίλοι της Φήκης, αλλά και κάποιοι φίλαθλοι της Φαρκαδόνας και πολλοί ποδοσφαιρικοί από όλο το νομό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το Γρηγορίου να πιάνει την κεφαλιά εξ’επαφης με την αντίπαλη εστία και τον Ντόβα να αποκρούει αρχικά ασταθώς, στη συνέχεια ο παικτης της ΑΕΦ δεν κατάφερε εκ νέου να σκοράρει, με τον κίπερ της Φήκης αυτή τη φορά να μπλοκάρει.

Στο 18’ καλό σουτ του Διβανέ, περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 20’ σουτ του Μπαλτιμά φεύγει άουτ.

Στο 40’ η Φήκη ανοίγει το σκορ: Σε φάση διαρκείας, αρχικά ο Τεντολούρης αφύλακτος δε βρίσκει στόχο, στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Τεντολούρη που βγάζει τη σέντρα και ο Γκούμας με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 55’ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Τσερέπη, να γίνεται κάτόχος της μπάλας, έπειτα από λάθος της αντίπαλης αμυνας και εξ’επαφής πλασάρει, με τον Μπέκιο να αποκρούει σωτήρια με το πόδι.

Στο 62’ σουτ Διβανέ, μπλοκάρει εύκολα ο Ντόβας.

Στο 67’ τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΦ να ισοφαρίσει, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νικούλη, ο Φορτούνης στο δεύτερο δοκάρι πλασάρει, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Μάλιστα από τον πάγκο της Α.Ε.Φ ξεγελάστηκαν, νομίζοντας ότι η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα και κάποιοι πανηγύρισαν.

Στο 88’ η Φήκη εκτελεί κόρνερ, ο Τσερέπης πιάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω.

Στο 94’ είχαμε μεγάλη ένταση, ανάμεσα σε Ζαχαράκη και Μάλλιαρη, με τους δύο παίκτες αρχικά να λογομαχούν και στη συνέχεια τα πράγματα να ξεφεύγουν. Ο διαιτητής κ. Δουλόπουλος, απέβαλλε το Ζαχαράκη, διότι χτύπησε τον παίκτη της Α.Ε.Φ.

Δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ η ένταση επεκτείνεται και στους υπόλοιπους παίκτες και απειλείται σύρραξη, ο διαιτητής θα σφυρίξει τη λήξη του ντέρμπι.

Διαιτητές:Δουλόπουλος-Κωτούλας-Τζάνης

Οι συνθέσεις

Φήκη:Ντόβας,Τσερέπι,Ζυγούρης,Κλαπανάρας,Ζαχαράκης,Γκούμας,Τεντολούρης,(70’ Τζοβάρας)Τασιόπουλος,Μπαλτιμάς,Καραίσκος,Μπλέτσας(83’ Μπαρμπαρούσης)

Α.Ε.Φ:Μπέκιος,Μαχαίρας,Νάκου,Μάλιαρης,Φορτούνης,Αετόπουλος,(65’ Γκαντιάς)Νικούλης,Διβανές,(75’ Παπαδόπουλος)Γάτσιος,Ντούβλης,Γρηγορίου(65’ Παληγιάννης)