Για όλους και για όλα μίλησε στην αθλητική εκπομπή του “Ζυγού” ο Γιώργος Βαζάκας. Ο προπονητής του ΑΟΤ αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, για τη νέα ομάδα του ΑΟΤ, για το πως έγινε το deal με τον Χρήστο Γιαλιά, για το ξεκαθάρισμα του ρόστερ και… για το όνειρο της ανόδου.

Αναλυτικά…

Για τον Βαγγέλη Πλεξίδα: “Ο Βαγγέλης πρόσφερε πολλά στον ΑΟ Τρίκαλα. Είχε πάρει μια ομάδα από την Δ΄Εθνική και την ανέβασε στην Β΄. Ήταν λάθος που έχασε η πόλη μια κατηγορία. Είχα μια επαφή με τον Πλεξίδα να πάω στην Ελευσίνα και ήταν ένας από τους λόγους που χάλασα την συνεργασία με την Λαμία. Εγώ του είχα πει κάνει το βήμα γιατί Ξέραμε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από τον κόσμο αλλά του είχα πει θα μπω μπροστά. Αλλά χαθήκαμε 5 μέρες εξαφανίστηκε και 17 του μηνός μου έκανε πρόταση η Ελευσίνα. Έχω ιδιαίτερες σχέσεις με την οικογένεια και με όλα τα λάθη τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση”.

Για την επαφή ΑΟΤ με Γιαλιά: “Όταν έκλεισαν στην Ελευσίνα μίλησα με τον Γιαλιά και του είπα… Πρόεδρε αν σε ενδιαφέρουν τα Τρίκαλα ξεκίνα, υπάρχει πρόβλημα εκεί… και του εξήγησα τι είχε συμβεί. Πήρα και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη τον κ. Παρδάλη και του είπα ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την ομάδα. Με τη βοήθεια του Θόδωρου Μακρή έκανα επαφή με τους Σακαφλιάδες και αυτοί μίλησαν με τον Γιαλιά. Μιλήσαμε με τον ερασιτέχνη σε ανοικτή ακρόαση. Απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις. Οι Σακαφλιάδες όντως παίξανε μεγάλο ρόλο. Το deal το έκανε ο Τσιμπανάκος που τον είχα παίκτη. Ο Πλεξίδας με πήρε την άλλη μέρα και μου είπε έκανες ανάστατη μια πόλη.
Ο Γιαλιάς ήρθε στην πόλη, εντυπωσιάστηκε από τη δυναμική. Πήρε το μήνυμα και είναι διατεθειμένος να κάνει πολλά”.

Για το υλικό του ΑΟ Τρίκαλα:“Την ομάδα την έκτισε ο Τσιμπανάκος με τον Γιαλιά. Είμαι πλέον μαζί με τον Παράσχο οι πιο παλιοί προπονητές στην Ελλάδα. Υπάρχουν αυτή τη στιμγή στην ομάδα πάρα πολύ καλοί παίκτες. Το σίγουρο… και αυτό είναι υπόσχεση στον κόσμο, πως θα αγαπήσει πολύ αυτή την ομάδα”.

Για το ξεκαθάρισμα του ρόστερ: Ήταν η εντολή του προέδρου. Έχουν δοθεί προκαταβολές 10000 και 15000 και κάποιους παίκτες και επρεπε να επιλέξουμε μέσα από αυτά τα παιδιά. Υπήρχαν ήδη παιδιά που μπορούσαν να παίξουν στην ομάδα. Τον Καμπλιώνη τον είπα να τον κρατήσω αλλά θέλησε να αλλάξει πόλη. Κρατήσαμε και τον Βαγγελή που τον ήθελαν και οι φίλαθλοι αλλά και τον ήξερα και εγώ σαν παίκτη. Θέλαμε και τον Αλμπάνη στην ομάδα. Για αυτή την περίπτωση τον πήρε τηλέφωνο και ο Τσιμπανάκος και εγώ και είπε δεν τον ενδιαφέρει αυτή η ομάδα. Του είπα την πορεία του Φορτούνη ότι έγινε με υπομονή. Και ο κ. Γιαλιάς επικοινώνησε με τον παίκτη. Είναι δική του επιλογή. Σίγουρα αδικήθηκαν παιδιά και μακάρι να πάνε ακόμη πιο ψηλά”.

Για το αν θα γίνει νέα μεταγραφή:  “Αυτή την στιγμή έδωσε εντολή ο κ. Γιαλιάς να βρούμε ένα μεγάλο όνομα να κάνει τη διαφορά. Είμαι ευχαριστημένος από το υλικό. Είναι θέμα χρόνου η ομάδα να δείξει τις δυνατότητές της. Υπάρχει μια κατάσταση που μου αρέσει και ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Είμαστε μια καλή ομάδα και ελπίζω να πραγματοποιήσουμε το όνειρο της ανόδου”.

Για τι στυλ ποδοσφαίρου που θα παίξει η ομάδα: “Αν δεν δεχθείς γκολ έχει το περιθώριο. Θέλω να φτιάξω μια ομάδα να μάθει να κερδίζει. Πέρα από το καλό ποδόσφαιρο στο τέλος μένουν οι νίκες και οι νίκες έρχονται από τις μεγάλες άμυνες. Θέλω να γεμίσει το γήπεδο. Θέλω τον κόσμο μαζί μας και να αγκαλιάσει τα παιδιά που ήρθαν στον ΑΟ Τρίκαλα”.