Με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον αναμένεται ο αυριανός 41ος  τελικός  του Κυπέλλου  Ερασιτεχνικών Σωματείων  της  Ένωσης  Ποδοσφαιρικών  Σωματείων  Νομού  Τρικάλων  στον   οποίο  θα   αναμετρηθούν οι ομάδες του Α.Σ. Μετέωρα και τουΑ.Ο. Δήμητρα/Απόλλων 2005  

Ο τελικός  του  κυπέλλου θεωρείται  η  κορυφαία  ποδοσφαιρική εκδήλωση και με ανακοίνωση  της  η   Ε.Π.Σ.  Τρικάλων   καλεί  όλους  τους  φιλάθλους   του  νομού  να προσέλθουν  στο  δημοτικό   στάδιο  Τρικάλων  και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο  αγώνας   θα  ξεκινήσει στις 3 μ.μ.  ενώ  με απόφαση της διοίκησης της Ε.Π.Σ.Τ. η    είσοδος   των   μαθητών   δημοτικών   σχολείων,  γυμνασίων   και   λυκείων   είναι  δωρεάν ,  ενώ  έχουν  κληθεί  και  οι  μαθητές  με  τους  στρατιώτες   της  Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Ήδη από την Ενωση έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι πρόεδροι  όλων των ερασιτεχνικών σωματείων  να παρακολουθήσουν τον τελικό του κυπέλλου

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κ. Μανασής με βοηθούς τους Μ. Μανασή, Χ. Αλεξόπουλο και τέταρτο τον Σ. Λεωνίδα.

Το πρώτο τρόπαιο της διοργάνωσης κέρδισε ο ΑΟ Πύλης την περίοδο 1974-75 επικρατώντας των Μετεώρων με 1-0 στην παράταση. Από τότε η ομάδα της Καλαμπάκας είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης με 13 συνολικά τρόπαια. Αντίθετα η Δήμητρα δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κανένα κύπελλο παρότι έφτασε τέσσερις φορές στον τελικό.