Αθάνατη Δόξα της  Ελλάδας, πάντα θα πετάς ψηλά από τον δρόμο στον οποίο βάδιζε η ΕΛΛΑΔΑ για να την στεφανώνεις σε κάθε ΝΙΚΗ της.

Το φτερούγισμά σου το νιώθουμε εμείς τα παιδιά σου (απόγονοί σου) του απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, σε Ανατολή, Δύση, Βορρά και Νότο, και είμαστε έτοιμοι για κάθε θυσία (υπέρ της πατρίδας μας), όπως και εσύ είσαι έτοιμη να μας στεφανώνεις σε κάθε ΝΙΚΗ μας.

Αθάνατη Δόξα, ξεπετιέσαι πάντοτε ανάμεσα από καταστροφές και ερείπια για να στεφανώνεις ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, όπως λέει και το ιστορικό τραγούδι “Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η ΔΟΞΑ μονάχη κλπ”.

Υπάρχουν ναι υπάρχουν στην Ιστορία κάθε Έθνους, μερικές ημερομηνίες, που καλούν αυτό το ίδιο το ΕΘΝΟΣ, να ανέβει ψηλά εις την κορφή της ΔΟΞΑΣ του. Μα η ιστορία του δικού μας ΕΘΝΟΥΣ, είναι περισσότερο από κάθε άλλη ιστορία, γεμάτη από τέτοιες ιστορικές ημερομηνίες. Μέσα όμως στην στράτα (διαδρομή) αυτή των ημερομηνιών, μερικές ξεχωρίζουν και όταν κάποιος θυμάται, η καρδιά του χτυπά δυνατά, τα στήθη του φουσκώνουν, και  μεγάλη συγκίνηση τον καταλαμβάνει.

Είναι ποτέ δυνατό ανθρώπινη ΕΛΛΗΝΙΚΗ καρδιά να μη συγκινηθεί και να μη θαυμάσει το μεγαλείο της Μεγάλης και πολυδοξασμένης αυτής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821. Η ιστορική αυτή ημέρα της 25ης Μαρτίου 1821, είναι η μέρα κατά την οποία, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ και ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, εχάρισαν εις την υφήλιο (Οικουμένη), την ιδέα της Ελευθερίας.

Η ιστορική αυτή ημέρα, ως φωτεινός Πυρσός, φωτίζει κάθε αγωνιστική καμπή της νεώτερης ιστορίας μας και δείχνει την ιστορική πορεία που οδηγεί στα πεπρωμένα της Αιώνιας Πατρίδας μας. Οι μεγάλες και ηρωϊκές μορφές του Αγώνα του 1821, βρήκαν μιμητάς και συνεχιστάς των ιστορικών αγώνων, εις τους επιγόνους των. Οι μαχητές του πρώτου Βαλκανικού πολέμου, της Μικράς Ασίας και της Αλβανίας του δευτέρου (Β') Παγκοσμίου Πολέμου του 1940 - 45, είναι πιστά αντίγραφα των μεγάλων προτύπων των Εθνικών μας φυσιογνωμιών, οι οποίες κοσμούν την ηρωϊκή πινακοθήκη του ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

Μέσα σ' αυτή θα σπουδάζουν την Ιστορική και Εθνική ψυχή, αι μέλλουσαι γενεαί και εκεί θα μάθουν να αγαπούν και να συγκινούνται από τα μεγάλα ιστορικά και υψηλά ιδεώδη, με τα οποία θα τροφοδοτούν εις τους Αιώνας, τον Οργανισμό της Ελλάδας από τα 400 χρόνια της βαριάς και  αλησμόνητης σκλαβιάς αιώνων (1453-1821).

Μέσα στον απόηχο της σκλαβιάς, είχε ακουστεί μια δυνατή και ΕΛΛΗΝΙΚΗ φωνή. Δύο άνδρες Έλληνες, ήλθε η ώρα, είναι καιρός πλέον να αποτινάξουμε την σκλαβιά, να ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας και να υψώσουμε τον ΣΤΑΥΡΟΝ και το ΛΑΒΑΡΟ της Λευτεριάς.

Η φωνή έλεγε: “Εις τα όπλα λοιπόν, φίλοι και πατριώτες. Η πατρίδα μας προσκαλεί, 24η Φεβρουαρίου 1821 “διαταγή από το γενικό στρατηγείο” Αλέξανδρος Υψηλάντης. Στην ιστορική αυτή φωνή και προκήρυξη της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, σύσσωμο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, έδωσε το παρόν, φωνάζοντας δυνατά:

“Ελευθερία ή θάνατος”. Με απερίγραπτον ενθουσιασμό, όλοι οι Έλληνες σπουδαστές της ΟΔΗΣΣΟΥ, καθώς και άλλων πόλεων, τρέχουν γύρω στον “Στρατηγό” Υψηλάντη. Οι νέοι αυτοί ζητούν να υπηρετήσουν και να πέσουν μέχρι και τον τελευταίο για την πίστη και την Λευτεριά της Πατρίδας Ελλάδας. Η Ελληνική και η Παγκόσμια Ιστορία, ξέρει καλά πως τα ηρωϊκά αυτά Ελληνόπουλα, κράτησαν πιστόν τον Όρκον που έδωσαν, ότι θα χύσουν και την τελευταία ρανίδα (σταγόνα) του αίματός των, υπέρ της θρησκείας και της ελευθερίας της Πατρίδας – Ελλάδας.

Στην μάχη του ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ, στις 6 Ιουνίου 1821, τα δοξασμένα παιδιά της Ελλάδας, παίρνουν μέρος στον αγώνα και πολεμούσαν πραγματικά Λιοντάρια, κατά του πολυάριθμου τουρκικού εχθρού. Κανείς από τους νέους αυτούς ιερολοχίτας δεν κινείται από την θέση του.

Μάχονται όλοι, νηστικοί και ακούραστοι, γύρω από την Ελληνική σημαία, ενώ θερίζονται από τα πυρά του εχθρού “των Τούρκων”.

“Μιμητές και άξιοι θαυμασμού, είναι οι απόγονοι ήρωες αυτών, οι μαχητές του 5ου (Πέμπτου) Συντάγματος Τρικάλων που έχουν πέσει ηρωϊκά στο Ύψωμα 731, στα κακοτράχαλα βουνά της ΑΛΒΑΝΙΑΣ, στις 9-25 Μαρτίου 1941”.

Όλα τα ελληνόπουλα παλικάρια, έχουν θυσιαστεί στο βωμό της πατρίδας – Ελλάδας.

Αλλά η θυσία τους δεν πήγε χαμένη.

Ήταν ο σπόρος από τον οποίο είχε βλαστήσει η πολυπόθητη Ελευθερία... Ο Ιστορικός Φιλήμων είχε γράψει: “Ευτυχισμέναι αι σκιαί των ιερολοχιτών, δεχθήτε την Λατρεία την οποία σας προσφέρει ο χορός όλων των γνησίων Βλαστών της Ελλάδος”. Η επανάσταση είχε πλέον αρχίσει. Το καριοφίλι βροντούσε δυνατά, παντού μια φωνή ακούετο “Ελευθερία ή θάνατος”, “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”.

Τα δεσμά της σκλαβιάς τρίξαν και οι δούλοι ατενίζουν με ελπίδα προς την γλυκιά αυγή της Λευτεριάς. Το όνομα της υποδουλομένης (σκλαβωμένης) Ελλάδας γίνεται παγκόσμιος θρύλος (μύθος). Η ηρωϊσμοί των παλικαριών, φαρμάκη, Παπαφλέσσα, Ανδρούτσου, Διάκου, Κανάρη, Καραϊσκάκη, Στουρνάρα, Χατζηπέτρου, Λιακατά κ.α.,  και όλων των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, είχαν γίνει παγκόσμιοι παιάνες και τα κατορθώματά των τρόπαια αιώνια.

Όλη η ανθρωπότητα είχε στρέψει με θαυμασμό τα μάτια της, στην ένδοξη Ελλάδα που πολεμούσε με αφάνταστη τόλμη για την πολυπόθητη Λευτεριά.

Ο σπόρος τον οποίο ο Ρήγας Φεραίος είχε σπείρει δεν είχε αργήσει να βλαστήσει και στη συνέχεια να καρποφορήσει με τον καρπό της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Και στη συνέχεια με την Ύψωση της Σημαίας της Επαναστάσεως στην ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ (όπου είχα την επιθυμία, την τύχη και την ευτυχία να επισκεφθώ, πολλές φορές τον Ιερό και δοξασμένο αυτόν τόπον).

Η μοίρα της Ελλάδας είναι να πολεμάει πάντοτε εναντίον των Βαρβάρων, ήτοι: των ισχυρών και ιμπεριαλιστικών κρατών που πάντα επιζητούν (με οποιονδήποτε τρόπο, εδαφικό, οικονομικό κλπ) την υποδούλωση των μικρών κρατών, για καθαρά οικονομικούς και κερδοσκοπικούς λόγους και όχι, δήθεν για την ευημερία και την πολυπόθητη Δημοκρατική Ελευθερία των αδύναμων Λαών. Όλος ο απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ας χαρεί και να γιορτάσει σήμερα και με απερίγραφτη υπερηφάνεια την δοξασμένη Λευτεριά που μας χάρισαν με τους αφάνταστους ηρωϊκούς αγώνες των οι αντάξιοι προγονοί μας και αλησμόνητοι ΗΡΩΕΣ των θρυλικών αγώνων του 1821 (καθώς και οι επακόλουθοι ήρωες του Θεσσαλικού αγώνα 1880 με τον Τρικαλινό αγωνιστή, Καπετάνιο Δημήτρη Έξαρχο, των Μακεδονικών αγώνων 1904-1908, με τους ήρωες του πολέμου, Παύλο Μελά, Ευθύμιο Βλαχάβα κλπ, τους ήρωες του πολέμου 1912 με την θρυλική μάχη του Μπιζανίου – Ιωαννίνων, του πρώτου (Α) Παγκοσμίου πολέμου “της Μικράς Ασίας” και τέλος του δεύτερου (Β) Παγκοσμίου πολέμου με το έπος του Αλβανικού μετώπου, 1940 – 1945. Εκεί όπου η πολεμική αρετή και ο αφάνταστος ηρωϊσμός των Ελλήνων μαχητών, έχουν θριαμβεύσει στα κακοτράχαλα Αλβανικά βουνά και ειδικότερα στο ΥΨΩΜΑ 731, εκεί που ο ήλιος είχε χαθεί, από την βροχή των όλμων και τους καπνούς.

Εκεί όπου οι πραγματικοί ήρωες, οι θρυλικοί στρατιώτες του πέμπτου (5ου) Συντάγματος πεζικού των Τρικάλων, με τους Τρικαλινούς και Θεσσαλούς ήρωες (αξιωματικούς και στρατιώτες) φάνηκαν αντάξιοι των προγόνων των και απόδειξαν στους Ιταλογερμανούς φασίστας ότι: Έλληνας θα πει ψυχή και η ψυχή είναι αθάνατη, άυλη και ακαταμάχητη. (Εκεί στο ύψωμα 731 είχα την επιθυμία και την τύχη να επισκεφθώ και να θαυμάσω τον ιστορικό αυτόν τόπο και να ανάψω ένα κερί στα μνήματα των ηρώων).

Έτσι λοιπόν σήμερα εμείς οι απόγονοι του 21ου αιώνα, ας γιορτάσουμε χαρούμενοι την δοξασμένη και ιστορική ημέρα της 25ης Μαρτίου 1821, και να φανούμε άξιοι απόγονοι εκείνων και να δείξουμε στους Λαούς της Οικουμένης (Ιμπεριαλιστικά κράτη), ότι είμαστε Λαός υπερήφανος και Δημοκρατικός που επιθυμεί την Λευτεριά, Ειρήνη, Δημοκρατία και ευημερία, καθ' όσον το πνεύμα και η πίστη του Ελληνικού Λαού είναι η κυριαρχία του δικαίου και της ανεξαρτησίας.

Αν σήμερα οι νεκροί μας (οι αθάνατοι και δοξασμένοι ήρωες του 1821, των Βαλκανικών και Μακεδονικών πολέμων, του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου “της Μικράς Ασίας”, καθώς και του 2ου Παγκοσμίου πολέμου “του θρυλικού 40-45”, οι οποίοι με τους σκληρούς αγώνες και τις απερίγραπτες αυτοθυσίες των παρέδωσαν στους απόγονους Έλληνες του 21ου Αιώνα, μια Ελλάδα, δοξασμένη, ελεύθερη και Δημοκρατική και ρωτούσαν: Γιατί;

... η Ελλάδα να είναι σήμερα υπόδουλος της σημερινής Τρόϊκας των πλουτοκρατών και Ιμπεριαλιστών, γιατί;... γιατί;...

Η απάντηση όλων των εκπροσώπων της σημερινής Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, της Δημοκρατικής Ελλάδας, για την σημερινή κατάσταση όπου επικρατεί, η Φτώχια, η Λιτότητα, η ανεργία, η ανομία, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και ο ΑΓΩΝΑΣ, για την επιβίωση, την υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλεια κλπ, σε όλα σε αφάνταστο βαθμό, θα ήταν για την λύση όλων, ένα μεγάλο θα... θα... λύσουμε τα περισσότερα και ιδιαίτερα τα προβλήματα της σημερινής οικονομίας κοινωνικής ασφάλειας και Παιδείας, για να σταματήσει η εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.

Έτσι θα επέλθει η κατάργηση των μνημονίων της ΤΡΟΪΚΑΣ και το σταμάτημα της ομαδικής φυγής των πολυπτυχιούχων νέων στο εξωτερικό για εξεύρεση της πολυπόθητης εργασίας.

Τρίκαλα 24-3-2015

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ε. ΓΙΟΥΒΡΗΣ

Συν/χος Δ. Επιμελητής