Θέλοντας να γνωρίσουν οι μαθητές μας την Επιχειρηματικότητα και να  αναδείξουμε την ¨Άλλη Ελλάδα¨, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ,  αυτή την χρονιά διοργανώσαμε τις Ημέρες Επιχειρηματικότητας (Business Days).
Οι ¨Business Days¨ είναι δράση Επιχειρηματικότητας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού , που διοργάνωσε η οικονομολόγος του Σχολείου, κα. Μαργαρίτη Σοφία, στα πλαίσια των μαθημάτων , «Πολιτική Παιδεία» για τους μαθητές της  Α΄ Λυκείου και «Κοινωνικής  και Πολιτικής  Αγωγής» για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου .
Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τα βήματα που ωριμάζουν το ξεκίνημα μιας νεοφυούς επιχείρησης, το   σημερινό ελληνικό  θεσμικό πλαίσιο, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης μιας επιχειρηματικής ιδέας.
Ταυτόχρονα, να συζητήσουν για  επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν βασικοί  κλάδοι/τομείς της οικονομίας, προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.
Τέλος , να έρθουν σε επαφή με  καταξιωμένους ανθρώπους από τον επιχειρηματικό  χώρο που πρωταγωνιστούν στην ελληνική και διεθνή  οικονομία, ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
Αρωγοί στην ολοκλήρωση της δράσης στάθηκαν οι επιχειρήσεις ΤΥΡΑΣ Α.Ε  του ομίλου ΟΛΥΜΠΟΣ και ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις.
Η  αρχή έγινε την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 όπου οι μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν την επιχείρηση ΤΥΡΑΣ Α.Ε.
Τους υποδέχτηκαν στελέχη της επιχείρησης , γνωρίστηκαν με τους εργαζομένους της και τους σύγχρονους χώρους και τρόπους παραγωγής των ποιοτικών της προϊόντων και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για την κοινωνική ευθύνη της συγκεκριμένης επιχείρησης απέναντι στο περιβάλλον και να λύσουν  τις απορίες τους με την βοήθεια της  κα. Κουτσιάνη Σοφίας , Διευθύντριας Διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Όμιλου ΤΥΡΑΣ .


Η εκπαιδευτική επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε με την προσφορά και  απόλαυση των καταπληκτικών προϊόντων της ΤΥΡΑΣ ΑΕ.
Στις 18 Απριλίου 2016 οι ¨Ημέρες Επιχειρηματικότητας¨ συνεχίστηκαν  για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με της επίσκεψη τους στην γνωστή βιομηχανία μπισκότων  ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε.
Τους μαθητές μας υποδέχτηκε και ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης  κος Τζιωρτζιώτης Κωνσταντίνος.  Με  απλό και κατανοητό τρόπο μίλησε στους μαθητές , παρουσίασε τον τρόπο οργάνωσης , παραγωγής και προώθησης των μπισκότων στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά και περιέγραψε την Επιχειρηματικότητα ως μία διαδικασία με την οποία τα άτομα αναζητούν ευκαιρίες ανεξάρτητα τα χρηματικά κεφάλαια που διαθέτουν και από το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον χώρο παραγωγής και την γνωριμία των μαθητών με τις γλυκές γεύσεις των μπισκότων που η επιχείρηση απλόχερα τους προσέφερε.
Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», ευχαριστούν θερμά τις δύο επιχειρήσεις για την προθυμία και τη συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης.