Το 3ο Γυμνάσιο  Τρικάλων συμμετείχε στον  πανευρωπαϊκό εορτασμό των “ErasmusDays 2019” («Ημέρες Erasmus 2019») στις  11 Οκτωβρίου 2019,  με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα  Erasmus+/ΚΑ2 «ReadingWithoutBorders” τα  δυο τελευταία χρόνια και  μαθητές της Α’ τάξης.

Σκοπός μας ήταν  να διαδοθούν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας σε όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές και καθηγητές και  να διευκρινιστεί η προστιθέμενη αξία ενός τέτοιου προγράμματος στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπλέον, στόχος μας ήταν να παρακινηθούν οι μαθητές μας ώστε να συμμετέχουν σε μελλοντικά έργα  και  να ζήσουν την εμπειρία Erasmus.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση των έργων που υλοποίησε το σχολείο μας, προβολή βίντεο με τις σκέψεις των μαθητών μας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, έκθεση των παραγόμενων προϊόντων καθώς και φωτογραφική έκθεση από τις δραστηριότητες των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών.

Στις «Ημέρες Erasmus 2019» συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπημε στόχο την προβολή του αντίκτυπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν. Όλες οι δράσεις των σχολείων είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο  www.erasmusdays.eu