Μια συζήτηση με τους μαθητές και τι μαθήτριες ενός σχολείου κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις.

Διότι οι μαθητές και μαθήτριες της Στ Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων απέδειξαν στην αντιδήμαρχο κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ότι, όχι απλώς παρακολουθούν τα όσα σχετίζονται με την προβασιμότητα στα Τρίκαλα, αλλά έχουν και γνώμη – άποψη – επιθυμίες.

Όλα αυτά, τα εξέφρασαν στην κ. Μητσιάδη το πρωί της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στο Δημαρχείο.

Εχοντας κάνει μεγάλη προεργασία, είχαν επισκεφθεί με τις δασκάλες τους τον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, τα πεζοδρόμια και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη κατά την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου.

Φρόντισαν να καταγράψουν με φωτογραφίες τα όσα είδαν, τα όσα δεν τους άρεσαν ή τα όσα τους άρεσαν από άποψη διευκολύνσεων που παρέχει ο Δήμος στους συμπολίτες με αναπηρία.

Η κ. Μητσιάδη θέλησε να ακούσει τα αρνητικά, τις παρατηρήσεις και ξεκίνησε ένας με μεγάλη διάρκεια διάλογος, που συμπεριέλαβε: ράμπες πρόσβασης, λωρίδα για τυφλούς, ποδηλατόδρομοι, πεζοδρόμια, κίνηση και έλεγχος σε ποδηλατόδρομους, φανάρια για ποδηλάτες, σεβασμός πεζών και ποδηλατών από ποδηλάτες και οδηγούς κ.α.