Να εγκριθεί ο καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος στους πληγέντες από τις καταστροφές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Ειδικότερα ο περιφερειάρχης ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες οικιών ή επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων, με εφάπαξ ποσά που ξεκινούν από τις 5 και φτάνουν τις 8 χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, σε αυτές τις περιπτώσεις θα εφαρμοστούν τα όσα προβλέπει το άρθρο 4 του νόμου 4501/2017, όπως είχε γίνει στην περίπτωση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που είχαν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017 στους Δήμους Σαμοθράκης, Σύμης, Αγιάς Λάρισας, Τεμπών Λάρισας, Τρικκαίων, Καλαμπάκας Τρικάλων, Φαρκαδόνας Τρικάλων, Πύλης Τρικάλων, Κατερίνης, Χανίων, Πλατα¬νιά Χανίων, Αποκορώνου Χανίων, Κέρκυρας και στους πληγέντες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Αυτή τη φορά ζητείται να εγκριθεί ο καθορισμός και διαδικασία χορήγησης επιδόματος, ως εφάπαξ ενίσχυση, προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις φυσικές καταστροφές, με το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ανά κατοικία και των οχτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ ανά επιχείρηση για τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, την Τοπική Κοινότητα Πιαλείας Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων του Δήμου Πύλης, την Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας του Δήμου Καλαμπάκας, τις Τοπικές Κοινοτήτες Ξυλοπαροίκου και Προδρόμου Δημοτικής Ενότητας Κόζιακα Δήμου Τρικκαίων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που επλήγησαν από τις πλημμύρες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018.