Την πρώτη φορά του κάψανε το αυτοκίνητο, ενώ την περασμένη Παρασκευή ο οργανισμός που διευθύνει έγινε στόχος αγνώστων οι οποίοι τοποθέτησαν στα γραφεία του εμπρηστικό μηχανισμό. Ο λόγος για τον Τρικαλινό Θανάση Ζαχαρόπουλο και το Εθνικό Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού που διευθύνει στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά το τελευταίο κρούσμα, οι άγνωστοι τοποθέτησαν πέντε γκαζάκια στην είσοδο των γραφείων του ΕΙΕΑΔ. Από την έκρηξη που σημειώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Επλήγησαν δύο όροφοι των γραφείων του ΕΙΕΑΔ, η είσοδος των γραφείων και το κλιμακοστάσιο.

Ο ίδιος με αφορμή την επίθεση σχολιάζει:

«Όλως τυχαίως και όλως συμπτωματικώς, πριν ένα μήνα κάψανε το αυτοκίνητό μου και τώρα τα γραφεία του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού στο οποίο είμαι Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής...Δεν θα κάνω πίσω, στην συλλογική μας προσπάθεια, να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται πολιτικές και προγράμματα με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα αναπαραγωγής συγκεκριμένων μεγάλων, μεσαίων και μικρών - αντιπαραγωγικών και αεριτζήδικων - συμφερόντων, διάχυτων σε όλη την επικράτεια. Το ζήτημα με την εξουσία και την δόξα το έχω λύσει στην σαραντάχρονη διαδρομή μου στην Αριστερά. Η θα κάνουμε τομές στα μεγάλα αλλά και στα μικρά και καθημερινά που κάποιο κομμάτι τους διαχειρίζεται και το Ινστιτούτο, η θα αναπαράγουμε ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα...Η διοίκηση του Ινστιτούτου με την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου έκανε τις επιλογές για τις αναγκαίες τομές....αυτό είναι το καθήκον μας αυτό θα πράξουμε....με όποιο κόστος...»