Τις αγωνίες γονέων νηπίων από το 22ο Νηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου άκουσε και καθησύχασε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Οι γονείς επισκέφθηκαν τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δημαρχείο στις 15 Νοεμβρίου 2017, ανησυχώντας για φήμες που υπάρχουν, σχετικά με συλλογή υπογραφών κατά της κατασκευής νηπιαγωγείου. Τόνισαν τη σημαντικότητα και αναγκαιότητα κατασκευής του νέου 22ου Νηπιαγωγείου στον ορισμένο χώρο κοντά στην πλατεία Βουβής, επισημαίνοντας τη σημασία του για τα παιδιά. Παράλληλα, μετέφεραν γραπτώς επιστολή, με την οποία εκφράζεται η συμφωνία τους με την κίνηση του Δήμου, να ολοκληρώσει μια απόφαση που αφορά τα παιδιά τους.
Ο κ. Παπαστεργίου, παρούσης της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Εφης Λεβέντη και του αντιδημάρχου κ. Κ. Ψύχου τόνισε ότι από το υπάρχον οικόπεδο, μόνο το ¼ θα δοθεί για το σύγχρονο, ασφαλές και ενεργειακά βελτιωμένο, με όλες τις προδιαγραφές διδακτήριο. 
Υπενθύμισε ότι ο χώρος είχε χαρακτηριστεί ως χώρος κατασκευής νηπιαγωγείου ήδη από το 1990, με το τότε σχέδιο πόλης. Επίσης αναφέρθηκε  στη σημασία που έχει για τα νήπια και τις μελλοντικές γενιές, να μη μεγαλώνουν και να μην έχουν την πρώτη τους επαφή με το σχολείο, σε κτήρια πολυκατοικιών.

Τόσο το 22ο όσο και το Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου, στεγάζονται σε ισόγειο και ημιώροφο πολυκατοικίας αντιστοίχως (αμφότερα στην οδό Πιτσάκου), με τον Δήμο (δηλαδή τους δημότες) να πληρώνει ενοίκια επί χρόνια, τα παιδιά να μην έχουν διαθέσιμο χώρο για παιχνίδι και τις συνθήκες να είναι μεν βελτιωμένες, αλλά όχι παιδαγωγικά ώριμες για την ανάπτυξη των παιδιών.
Ταυτοχρόνως, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι είναι αποπροσανατολιστικές οι διάφορες απόψεις που διακινούνται σχετικά με το νηπιαγωγείο (αγορά νέου οικοπέδου παρά την οικονομική αδυναμία του Δήμου και ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί το νέο σχολείο κ.α.). Τόνισε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο διδακτήριο είναι ομόφωνη (668/2016 ΑΔΣ), ότι ήδη το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και ότι πάρα πολύ σύντομα, πιθανώς εντός της εβδομάδας, να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο. Άμεσα, επομένως, θα ξεκινήσει και η κατασκευή του σχολείου, που επιλύει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τα νήπια.
Ταυτοχρόνως ο Δήμος, συνεχίζει την κατασκευή της πιστοποιημένης παιδικής χαράς στην πλατεία Βουβής, που πού σύντομα θα παραδοθεί. Ετσι η περιοχή – μια από τις πυκνοκατοικημένες των Τρικάλων - πλέον θα διαθέτει βελτιωμένες υποδομές για τα παιδιά, σε συνδυασμό και με τις παρεμβάσεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.