Το χρυσό μετάλλιο έλαβε στην 8η Διεθνή Έκθεση Δημιουργικότητας και Καινοτομίας EUROINVENT 2016 ο Μιχαήλ Χατζηδάκης, Φυσικός του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης». Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Β. Κάκλα απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή. Όπως αναφέρει «ο κ. Χατζηδάκης με την ιδιότητα του ερευνητή του Εργαστηρίου Διάχυτου Υπολογισμού του Τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που διευθύνει ο αν. καθηγητής κ. Ευστάθιος Χατζηευθυμιάδης, έλαβε μέρος στην υλοποίηση του προγράμματος E-PreS που αφορά στην αξιολόγηση ασκήσεων εκκένωσης σχολικών κτηρίων σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας ή έκρηξης ηφαιστείου.
Το E-PreS είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο είναι επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εταίρους τον Ο.Α.Σ.Π., το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ινστιτούτο ηφαιστειολογίας INGV (Ιταλία), το Κέντρο Εκπαιδευτικών Πρωτοβουλιών CEI (Βουλγαρία), και το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας και εξέλιξης στις Κατασκευές URBAN-INSEC (Ρουμανία).
Στα πλαίσια της διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος και με την υποστήριξη του σχολείου στο οποίο υπηρετεί, καθώς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ο εν λόγω εκπαιδευτικός εκπόνησε επιστημονική εργασία η οποία κρίθηκε κατάλληλη για δημοσίευση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη IEEEXplore και παρουσιάστηκε στο συνέδριο ICT-DM 2016 στη Βιέννη, Αυστρία, μετά από αυστηρή επιλογή. Στο συνέδριο υποβλήθηκαν συνολικά 73 εργασίες από τις οποίες έγιναν δεκτές προς δημοσίευση 26.
Η επιτυχία του κ. Χατζηδάκη τιμά το χώρο της εκπαίδευσης, είναι μια μεγάλη διάκριση και τιμή για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το δημόσιο σχολείο».