Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μένουν τα Τρίκαλα εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών, που προξένησε στην σιδηροδρομική γραμμή ο κυκλώνας "Ιανός". 

Όπως δήλωσε στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, η ζημιά είναι τόσο μεγάλη έτσι ώστε να απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης της γραμμής, που θα διαρκέσουν έως τα Χριστούγεννα. 

Ο μεγάλος και ορμητικός όγκος του νερού, όπως ανέφερε, παρέσυρε το ανάχωμα που συγκρατεί την σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων προς την Αθήνα να είναι αδύνατη, πλέον, η κυκλοφορία των τρένων. 

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και με τα δρομολόγια από τα Τρίκαλα προς την Θεσσαλονίκη, όπως άλλωστε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει ενημερώσει το επιβατικό κοινό από τις 19 Σεπτεμβρίου, καθώς η σιδηροδρομική υποδομή έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ επιχειρεί με συνεργεία στα προβληματικά σημεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης  και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία εδόθη προφορικά αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τραίνο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενεργοποιεί λεωφοριακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας, παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα σημεία της υποδομής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Έτσι, λοιπόν, η ανυπαρξία των δρομολογίων από τα Τρίκαλα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτυπώνεται, πλέον, και στην σχετική φόρμα αναζήτησης δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

trikalaenimerosi.gr