Χωρίς να δημιουργεί προβλήματα εξελίσσεται στην περιοχή των Τρικάλων το κύμα της κακοκαιρίας "Μπάλλος", που πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα από το βράδυ της Τετάρτης. 

Οι βροχοπτώσεις στην περιοχή είναι χωρίς ιδιαίτερη ένταση, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κυρίως τα ξημερώματα σε πολύ μεγάλα υψόμετρα της Πίνδου.

Μάλιστα, όπως μπορεί να δει κανείς από τις κάμερες που υπάρχουν στην κορυφή Τριγγία στα 2204 μέτρα, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει χιόνι σε αντίθεση με τις πρωινές χιονισμένες εικόνες. 

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει σε υψόμετρο πάνω από 1.500 μέτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία «Μπάλλος» δεν έχει δημιουργήσει -μέχρι στιγμής- προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όσον αφορά τη στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής, εκτός από πτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό επαρχιακό δίκτυο, που αντιμετωπίζονται από μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με βροχές κατά περιόδους ισχυρές στην περιοχή των Τρικάλων. Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν από το απόγευμα της ημέρας με την αισθητή βελτίωση του καιρού από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

trikalaenimerosi.gr