Χαμηλά ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων πολιτών έχει καταγράψει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, όπως δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός:

«Όσον αφορά στον εμβολιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βρισκόμαστε στο 36%. Εμείς λοιπόν, κάναμε μια περεταίρω ανάλυση με βάση το ΑΜΚΑ, ώστε να δούμε και πού μένει ο καθένας και όχι απλά πού έκανε το εμβόλιο.

Μέσα στην πόλη των Τρικάλων, το 38,4% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, και με επιπλέον το ποσοστό που έχει προγραμματίσει ραντεβού δείχνει ότι πάει καλά.

Στην Καλαμπάκα είναι το 22,4% εμβολιασμένο πλήρως, ενώ στην Πύλη πλήρως εμβολιασμένο είναι το 12,7%.

Στο Δήμο Φαρκαδόνας το ποσοστό είναι πιο χαμηλό, οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι στο 9,4% του πληθυσμού. Στους δυο αυτούς Δήμους είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά, ενώ γενικά μέσα στις πόλεις βλέπουμε πιο ανεβασμένα τα ποσοστά.

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες σε τοπικές αρχές, υπάρχει ολόκληρο επιτελείο από το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Εμβολιασμού που έχουν κάνει το σχεδιασμό.

Ίσως απλά πρέπει οι Δήμαρχοι των μικρών Δήμων και χωριών, που έχουν καλύτερη γνώση ανθρωπογεωγραφίας και γνωρίζονται καλύτερα με τους δημότες τους, να δούνε προσεκτικά πού βρίσκονται οι εστίες άρνησης, να μιλήσουν στον κόσμο να τους δώσουν να καταλάβουν ότι θέλουν να τους σώσουν.»