Αλλάζει για τα καλά από την Παρασκευή 23 Απριλίου ο καιρός στα Τρίκαλα, καθώς το τριήμερο που ακολουθεί προβλέπεται με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και αρκετή σκόνη, εξαιτίας ενός χαμηλού βαρομετρικού που θα επηρεάσει ολόκληρη την χώρα. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr, την Παρασκευή η ημέρα θα περάσει με ασθενείς βροχοπτώσεις, οι οποίες το Σάββατο θα ενταθούν, ενώ αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, αφού η μέγιστη θα είναι μόλις 12 βαθμών Κελσίου. 

Από την Κυριακή των Βαϊων, 24 Απριλίου, αρχίζει η σταδιακή βελτίωση του καιρού, καθώς σταματούν οι βροχές και επανέρχεται η ηλιοφάνεια στην περιοχή των Τρικάλων, ανεβάζοντας την θερμοκρασία. 

Επιπλέον, τις ημέρες που ακολουθούν υψηλή θα είναι η συγκέντρωση σκόνης, ειδικά την Παρασκευή μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Απριλίου 2021, ενώ θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι που θα πνέουν έως και την Κυριακή στο Αιγαίο και το Ιόνιο.  

Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την Πέμπτη 22/04 έως και την Κυριακή 25/04, με τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και το πεδίο των ανέμων παρουσιάζεται στο βίντεο, το οποίο ακολουθεί:

trikalaenimerosi.gr