Στις εκδηλώσεις τιμής για τον Βασίλη Τσιαβαλιάρη, τον πρώτο πεσόντα του έπους του 40, που έγιναν χθες στην Πιαλεία παραβρέθηκε ο τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης. Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
"Ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι η διατήρηση της μνήμης και η απόδοση τιμής στο πρώτο πεσόντα του έπους του 40, το συντοπίτη μας Βασίλη Τσιαβαλιάρη από την Πιάλεια.
Όπως επισήμαναν οι συμπολεμιστές του, ο ήρωας του αγώνα Βασίλης Τσιαβαλιάρης, έπεσε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου από θραύσμα όλμου που έριχναν οι δυνάμεις του Μουσολίνι στην ελληνο-αλβανική μεθόριο. Ήταν το πρώτο θύμα από τη χώρα μας ενός τεράστιου εγκλήματος της ανθρωπότητας, του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Να σημειώσουμε ότι οι μαρτυρίες λένε ότι ο αγωνιστής είχε πάει στο μέτωπο εθελοντικά.
Στο πρόσωπο του αγωνιστή, τιμούμε τις όλες γυναίκες και τους άντρες, τους ηλικιωμένους και τους νέους που από το δικό τους μετερίζι αγωνίστηκαν και έπεσαν για την αντίσταση στον κατακτητή. Ο άνισος αγώνας που έδωσε ο ελληνικός λαός ήταν ένας αγώνας γενναιότητας και ομοψυχίας που αναγνωρίστηκε από όλους.
Τιμώντας το έπος του 40 και τον αγώνα που δώσανε οι πατεράδες μας, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι πρόκειται κυρίως για έναν αγώνα αντίστασης στο φασισμό. Ειδικά σήμερα που το φάντασμα του φασισμού και της ξενοφοβίας ορθώνεται πάλι στην Ευρώπη, μέσα από την άνοδο ρατσιστικών και ξενοφοβικών κομμάτων, τα σύμβολα αυτού του αγώνα, που πρώτο θύμα του ήταν ο Βασίλης Τσιαβαλιάρης, είναι και πάλι επίκαιρα.
Την πλούσια ιστορία του τόπου μας, για την αντίσταση και για τους αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα, πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού για τις επόμενες γενιές. Διδάσκει δημοκρατία, ομοψυχία και ενότητα,έννοιες απαραίτητες στον ελληνικό λαό για να νικήσει τους αγώνες του σήμερα".