Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του 9ου Παγκοσμίου Ανταμώματος των Θεσσαλών στα Τρίκαλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Σιμορέλης ανέφερε τα εξής:
Αγαπητοί συντοπίτες και συντοπίτισσες,
Χαιρετίζω το 9ο  Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών και σας ευχαριστώ που μου δίνετε το λόγο.Όσαπραγματοποιούνται αυτό το τριήμερο στα Τρίκαλα αποτελούνμία ευκαιρία να ανταμώσουμε με εκείνους τους συντοπίτες μας που παρότι μετανάστευσαν σε άλλους τόπους, ποτέ δεν λησμόνησαν την πατρίδα τους.
Μεγάλα κύματα προσφύγων εγκατέλειψαν την πόλη των Τρικάλων και τα γύρω χωριά, τα δύσκολα χρόνια μετά το πόλεμο, αναζητώντας τη τύχη τους σε άλλες πατρίδες. Πολλοί από αυτούς πρόκοψαν και έκαναν περιουσίες, δημιούργησαν κοινότητες και έκαναν γνωστή την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Παρά την απόσταση, δεν ξέχασαν ποτέ την πατρίδα τους τα Τρίκαλα. Δεν ξέχασαν τις παραδόσεις τους, την ιστορία τους, τους αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός και τα κουβαλάνε μαζί τους ακόμη και σήμερα. Εξακολουθούν να διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με τη γενέτειρα τους και εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό.
Ειδικά σήμερα, (που η οικονομική κρίση δημιούργησε ένα νέο κύμα μετανάστευσης νέων ανθρώπων, κυρίως νέων επιστημόνων, που αφήνουν τη χώρα μας για να βρουν εργασία και καλύτερες συνθήκες ζωής),τέτοιες ενέργειες όπως το σημερινό αντάμωμα είναι σημαντικοί θεσμοί που πρέπει να συνεχιστούν. Η σημερινή κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα,είχε ως στόχο την αύξηση της απασχόλησης και της μείωση της ανεργίας που διογκώθηκε την περίοδο της κρίσης, ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία, να μπορέσουν οι νέοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να μειωθούν οι αποχωρήσεις. Ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά στοιχεία μεμείωση της ανεργίας από 27,2% τον Απρίλιο του 2014 σε 21,7% τον Απρίλιο του 2017. Αυτά τα θετικά αποτελέσματα δεν μας εφησυχάζουν. Συνεχίζουμε με τελικό στόχοτην έξοδο από την επιτροπεία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Το τρίπτυχο που έθεσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι πολύ εύστοχοκαι χτίζει μία ταυτότητα για κάθε Τρικαλινό, είτε ζει στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Με πρώτο το μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη, ένα συντοπίτη μας που αποτέλεσε κορυφαία φυσιογνωμία του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, που συμβολίζει μια ολόκληρη εποχή και αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην τέχνη. Στη συνέχεια τον τουρισμό που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και είναι σημαντικό να το στηρίξουμε και να τον επεκτείνουμε ώστε να βοηθήσει στην υπέρβαση της κρίσης. Οι ομορφιές των Τρικάλων άλλωστε και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Και τέλος την τεχνολογία που είναι το κλειδί για να βελτιώσουμε τις ζωές και να κάνουμε την καθημερινότητα μας ευκολότερη και ασφαλέστερη.
Είναι γνωστό ότι η επίδραση του Απόδημου Ελληνισμού στην πρόοδο και ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας ήταν ισχυρή. Οι ομογενείς επιχειρηματίες μπορούν και σήμερα να βοηθήσουν επενδύοντας στην Ελλάδα καιστηρίζοντας την ελληνική οικονομία. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των εξαγωγών των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού Τρικάλων που είναι μοναδικά και ποιοτικά. Επομένως η Πολιτεία οφείλει να προσελκύει περισσότερες τέτοιες επενδύσεις με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα.
Τέλος, αυτό που πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι ότιεκείνα τα στοιχεία που μας ενώνουν πρέπει να διατηρηθούν στην συλλογική μνήμη και να περάσουν στις επόμενες γενιές. Μιλάω για την ιστορία μας καιτις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της αντίστασης που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην επιβίωση του ελληνικού λαού στις δύσκολες στιγμές που πέρασε.
Σας ευχαριστώ
Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια και να ξανανταμώσουμε σύντομα.