Κατάλογο 587 μνημείων που κινδυνεύουν με μεταβίβαση στο Υπερταμείο έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση για εξαίρεση των μνημείων από τη μεταβίβαση.  Στο σχετικό κατάλογο περιλαμβάνονται από το νομό Τρικάλων το Βυζαντινό Κάστρο και τα κατάλοιπα της Αρχαίας Τρίκκης (Ασκληπιείο).
Ο σχετικός κατάλογος αποτελεί μέρος των συνολικά 2329 μνημείων και ακινήτων που το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθούν της μεταβίβασης στο Υπερταμείο.
Όμως, μέχρι τώρα και παρά τα επίμονα αιτήματα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων το υπουργείο Πολιτισμού έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη σχετικό κατάλογο με τα μνημεία που το ίδιο εκτιμά ότι πρέπει να εξαιρεθούν.
Την ίδια στιγμή, παρά το θόρυβο που έχει προκληθεί και παρά τις αντιδράσεις τοπικών και επιστημονικών φορέων, το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει στις σχετικές εξαιρέσεις ούτε έχει εκδώσει σχετική τροποποιητική απόφαση, επικαλούμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκη να «ακούσουμε τι λένε και οι “θεσμοί”»