Η αστάθεια που χαρακτηρίζει τον καιρό τις τελευταίες ημέρες θα συνεχιστεί και τις επόμενες, με βροχές κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στα Τρίκαλα την περασμένη Τετάρτη καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας, που ήταν 11.9 βαθμούς χαμηλότερη από την μέση τιμή της. Η εντυπωσιακή πτώση αποτελεί την χαμηλότερη κατά τον μήνα Μάιο των τελευταίων 10 χρόνων. 

Η κανονικότητα, λοιπόν, και στον καιρό δείχνει να επανέρχεται από την Πέμπτη χωρίς βροχές πλέον και το πιο σημαντικό με την θερμοκρασία, επιτέλους, να ανεβαίνει. Καθώς φτάσαμε στον Ιούνιο το θερμόμετρο θα δείξει και θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φαίνεται να είναι εντελώς καλοκαιρινό και ως είθισται να γεμίσουν και πάλι οι παραλίες, αλλά και πολλές όμορφες και γραφικές πλατείες των ορεινών χωριών των Τρικάλων. 

trikalaenimerosi.gr