Το σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό περιβάλλον για τα παιδιά και έναν ιδιαίτερα πρόσφορο χώρο για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε το σύνολο των παιδιών, να εκπαιδεύσουμε και να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς στον παιδαγωγικό τους ρόλο και να εφαρμόσουμε συστηματικά, μακρόχρονα προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας, που εκπαιδεύουν τα παιδιά σε δεξιότητες ζωής.
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ),  σε συνεργασία  με την Α΄/ βάθμια Εκπαίδευση Ν. Τρικάλων , σχεδίασε και προτείνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με έμφαση:
•    στην βιωματική προσέγγιση
•    στην καλλιέργεια ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων
•    στη δυναμική  της ομάδας στην τάξη
•    και στην πρόληψη της σχολικής επιθετικότητας
Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 12 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε 6 δίωρες/θεματικές ενότητες σε εβδομαδιαία βάση κάθε Τετάρτη
Ώρα :18:00-20:00 με ημερομηνία έναρξης   2 Νοεμβρίου   2016  και λήξης
7 Δεκεμβρίου 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελικό στάδιο της εκπαίδευσης θα γίνει και παρουσίαση των εκπαιδευτικών υλικών «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού» &  «Σπίτι των Παιδιών».
Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης Νομού Τρικάλων
Βίκτωρος Ουγκώ 2, Πλατεία Χατζηπέτρου, 1ος όροφος
Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2431 0 75555
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω του βιωματικού χαρακτήρα της  εκπαίδευσης.