Ξεκινούν αύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εργασίες της ΚΔ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων που θα έχουν επίκεντρο τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τρεις έφηβοι βουλευτές από σχολεία των Τρικάλων θα εκπροσωπήσουν φέτος το νομό στη Βουλή των Εφήβων.

Ως τακτικά μέλη επιλέχτηκαν οι:

- Καραμίντζιου Ελευθερία 8ο Γενικό Λύκειο

- Κοτρότσιου Ιωάννα Γενικό Λύκειο Πύλης

- Παπαγεωργίου Πολυξένη 1ο Γενικό Λύκειο

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συζητήσουν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνομιλήσουν με μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, σχεδιασμένα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Θα επισκεφθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση Οιδίπους Τύραννος και θα γιορτάσουν στη μουσική εκδήλωση που θα δοθεί από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν, στις 6 Σεπτεμβρίου, με την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την οποία οι μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις εργασίες των ομάδων τους.

Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Σοφία Ζαχαράκη.