Χιονόπτωση αναμένεται από αργά το βράδυ της Παρασκευής στα Τρίκαλα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και προβλέπεται η σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων της κακοκαιρίας "Λέανδρος", στην Θεσσαλία. 

Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το δριμύ ψύχος που θα επικρατήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου και για τις επόμενες ημέρες της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία. 

Στην περιοχή των Τρικάλων οι αρνητικές τιμές της θερμοκρασίας που θα φτάσουν μέχρι και τους -7 βαθμούς Κελσίου, θα δημιουργήσουν συνθήκες ολικού παγετού το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας, αφού το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

Στην συνέχεια και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, έτσι ώστε το μεσημέρι το θερμόμετρο να δείχνει τον 1 και τους 2 βαθμούς. 

Όλες τις επόμενες ημέρες η αίσθηση του κρύου θα είναι εντονότερη από την πραγματική θερμοκρασία, έως και 5 βαθμούς Κελσίου. 

Όπως αποτυπώνεται στους χάρτες του meteo.gr  στον νομό Τρικάλων η χιονόπτωση που θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, χαρακτηρίζεται ως μέτρια. 

trikalaenimerosi.gr