Τρίτο εικοσιτετράωρο συμπληρώνεται σήμερα από την Δευτέρα 17 Αυγούστου, ημέρα που ο ΕΟΔΥ κατέγραψε δύο ακόμη κρούσματα κορωνοιού στα Τρίκαλα, που ο νομός απουσιάζει από την ημερήσια έκθεση καταγραφής κρουσμάτων τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και από τον ΕΟΔΥ. 

Γεγονός ευχάριστο και αισιόδοξο, αφού η απουσία θετικών δειγμάτων στον κορωνοϊό δείχνει τον έλεγχο της κατάστασης μετά την μικρή μεν αλλά για τα δεδομένα των Τρικάλων ανησυχητική έξαρση, που σημειώθηκε στις αρχές του Αυγούστου και επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο στην συνέχεια με τον εντοπισμό «ορφανών» κρουσμάτων. 

Όπως όλα δείχνουν, η διαδικασία της ιχνηλάτησης που ακολουθείται πάντα μετά τον εντοπισμό ενός θετικού στον κορωνοϊό δείγματος έχει λειτουργήσει σωστά, αποτρέποντας την περαιτέρω μετάδοση και εξάπλωση του ιού. 

Απόδειξη της ήρεμης, πλέον, κατάστασης στο πεδίο της καταγραφής νέων περιστατικών covid-19 στα Τρίκαλα αποτελεί ο χάρτης του ΕΟΔΥ με το μπλε χρώμα, στον οποίο αποτυπώνεται η επίπτωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε χρονικό διάστημα 10 ημερών. 

Το ανοικτό, αχνό μπλε που χρωματίζει τον νομό Τρικάλων σημαίνει την ύπαρξη μόλις 0-4 κρουσμάτων μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα το πιο ευχάριστο που βλέπει κανείς είναι πως μέχρι και χθες τα Τρίκαλα βρίσκονταν σε υψηλότερη κατηγορία. 

Η θετική αυτήν εξέλιξη που καταγράφεται από σήμερα, 20 Αυγούστου, δείχνει την πτωτική πορεία του κορωνοϊού στην περιοχή, η οποία ξεχωρίζει τόσο ανάμεσα σε πολλές άλλες της χώρας όσο, πολύ περισσότερο, στις υπόλοιπες της Θεσσαλίας. 

Πλέον, στους άλλους τρεις νομούς δεν είναι μόνο η Λάρισα που δίνει σε καθημερινή βάση από την 1η Αυγούστου έως και σήμερα νέα κρούσματα κορωνοϊού. Στην θλιβερή κούρσα καταγραφής νέων περιστατικών έχει μπει για τα καλά και η Καρδίτσα, η οποία μόνο σήμερα έχει καταγράψει 8 θετικά δείγματα, ενώ ο Βόλος και η Μανγησία γενικότερα, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό, συνεχίζουν καθημερινά να συμπληρώνουν τις λίστες των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ.

Το έντονο μπλε χρώμα και στους τρεις νομούς τους κατατάσσει, δυστυχώς, στην κατηγορία των 10-49 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατά το τελευταίο δεκαήμερο, δύο κατηγορίες παραπάνω από εκείνη που βρίσκεται ο νομός Τρικάλων. 

Ωστόσο, τίποτα απ΄όλα αυτά που συμβαίνουν στα Τρίκαλα, δίνοντας μηνύματα ανακούφισης και αισιοδοξίας, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε συμπεριφορές εφησυχασμού.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και σήμερα στην Ελλάδα καταγράφηκαν ακόμη 269 νέα κρούσματα.  

trikalaenimerosi.gr