Ένα ακόμη μπλακ άουτ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην πόλη των Τρίκαλων, από τις 5 περίπου το πρωί μέχρι και τις 6, λόγω ενός κουναβιού. 

Το μικρό, αλλά ενοχλητικό ζώο προκάλεσε ζημιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στην οδό Μακεδονίας. 

Πρόκειται για κάτι πάρα πολύ συνηθισμένο, αφού είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, πως όταν τα κουνάβια βρίσκονται εντός κατοικημένης περιοχής προκαλούν συνεχώς τέτοιου είδους καταστροφές κι όχι μόνο σε ηλεκτροφόρα καλώδια, αλλά και στις μηχανές των αυτοκινήτων μέσα στις οποίες φωλιάζουν. 

Τα κοφτερά τους δόντια μπορούν με μεγάλη ευκολία να κόψουν καλώδια, όπως και πλαστικούς σωλήνες, ωστόσο στην περίπτωση που αυτά μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα τους κοστίζουν την ζωή τους. 

Στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στον υποσταθμό της οδού Μακεδονίας οι τεχνικοί και η διοίκηση της ΔΕΗ Τρικάλων γνωρίζουν πολύ καλά, πως συχνά πέφτουν θύματα των κουναβιών, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδό τους στον συγκεκριμένο χώρο. 

Ωστόσο, τα μικρόσωμα αλλά δυνατά κουνάβια καταφέρνουν πολλές φορές να κόψουν ακόμη και τα συρμάτινα πλέγματα, προκαλώντας τελικώς τεράστια ζημιά στην ΔΕΗ και βεβαίως κόβοντας το ρεύμα στην πόλη των Τρικάλων. 

trikalaenimerosi.gr