Στους δρόμους των Τρικάλων βγήκαν σήμερα φοιτητές και  εκπαιδευτικοί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις αλλαγές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και την παρουσία αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.Επίσης διαμαρτυρήθηκαν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας από την πανδημία μετά την επαναλειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι φοιτητές ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και καλούν την κυβέρνηση να δώσει χρήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι για την αστυνομία. Παράλληλα ζητούν την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων με τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησαν και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και την πορεία. Παράλληλα επανέλαβαν το αίτημα για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (μέχρι 15 μαθητές) την πρόσληψη εκπαιδευτικών, τη διενέργεια μαζικών και δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, την πρόσληψη καθαριστριών, κ.α.

Ξεχωριστή η παρουσία πολλών φοιτητών της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια οι φοιτητές των Τρικάλων δεν είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρία.

ert.gr