Στα κτηματομεσιτικά γραφεία των Τρικάλων προσέρχονται ήδη οι πρώτοι από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πρόκειται για εκείνους που μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατοχύρωσαν, βάσει της βαθμολογίας τους, την επιτυχία  στη Σχολή προτίμησης τους, προκειμένου να αναζητήσουν έγκαιρα στέγη σε συμφέρουσα τιμή.

Σύμφωνα με  έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος καταλυτικός παράγοντας είναι η πανδημία του κορονοϊού που αύξησε την προσφορά ακινήτων.

Λόγω της πτώσης της τουριστικής κίνησης πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν επιλέξει τη βραχυχρόνια μίσθωση πλέον στρέφονται στην μακροχρόνια, τουλάχιστον μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στον τουρισμό.

Με τον τρόπο αυτό έχουν αυξηθεί τα διαθέσιμα ακίνητα, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ακούσουν «τσουχτερές» τιμές.

Αυξητικές τάσεις καταγράφονται στο σύνολο της χώρας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Ξάνθη, Ιωάννινα, Πύργος, Σητεία - Ιεράπετρα, Σπάρτη, Καρδίτσα, Καβάλα και Φλώρινα, όπου οι τιμές παραμένουν σταθερές ή/και καταγράφουν μικρές απώλειες στην ανώτατη ζητούμενη τιμή.

Τα ανακαινισμένα ή νεότερα διαμερίσματα έχουν τον πρώτο λόγο και ακολουθούν τα παλαιότερα στην προτίμηση των ενοικιαστών. Μεγάλη βαρύτητα δείχνουν οι ενδιαφερόμενοι στη θέση του ακινήτου αλλά και στη γενικότερη εικόνα του.

Στα Τρίκαλα οι τιμές κυμαίνονται από 250 έως 300 ευρώ στις γκαρσονιέρες, από 230 έως 280 ευρώ στα studio (250 το 2019) και από 270 έως 370 ευρώ στα δυάρια (280-350 το 2019).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ