Με πολύ υψηλά συμμετοχής αναδείχθηκαν οι Τρικαλινοί αιρετοί εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις χθεσινές εκλογές σε πέντε εκλογικά κέντρα, τέσσερα για την Α’θμια και ένα για την Β’θμια, σε όλο το Νομό.
Με εγγεγραμμένους 994 εκπαιδευτικούς σε Γυμνάσια και Λύκεια, προσήλθαν στις κάλπες 822, με ποσοστό αποχής 17,3%. Ο συνδυασμός Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έλαβε 173 σταυρούς, η ΔΑΚΕ 318, η Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδευτικών 56 και η Πρωτοβουλία Καθηγητών 235, ενώ εκλέχθηκαν ο Ευάγγελος Κίττος από την ΔΑΚΕ και η Ουρανία Παπαζεύκου από την Πρωτοβουλία Καθηγητών.

Μόλις 5,67% ήταν το ποσοστό αποχής στις εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού προσήλθαν στις κάλπες 981 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 1.040 εγγεγραμμένων. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έλαβε 89 σταυρούς, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση 83, η ΔΑΚΕ 325, η Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις 303 και οι Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών 151.
Εκλέχθηκαν ο Χρήστος Τρικάλης από τη ΔΑΚΕ και ο Δημήτριος Μπαρμπάτσης από τη Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις.

ert.gr