Σε αντίθεση με τον συννεφιασμένο ουρανό, η ζωηρή και με πολλά χρώματα εικόνα της πόλης των Τρικάλων από σήμερα το πρωί άλλαξε το τοπίο, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί λόγω των γνωστών περιορισμών και απαγορεύσεων που ο κορωναϊός επέβαλλε από τα μέσα Μαρτίου. 

Με την άρση, λοιπόν, και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων σχετικά με την εστίαση, η πόλη επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς με τους δρόμους της να γεμίζουν από το πρωί με αυτοκίνητα, μηχανάκια, κορναρίσματα, φωνές και, κλασικά, με ποδηλάτες κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς προκειμένου να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα.  

Το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων έβγαλε περισσότερο κόσμο έξω, με τους πεζόδρομους να αποκτούν και πάλι ζωή και με τους πελάτες τους με προσοχή και με απόσταση μεταξύ τους, να απολαμβάνουν τον καφέ τους και την παρέα. 

Η παραδοσιακή λαϊκή αγορά της Δευτέρας, που λόγω των έργων στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Αλβ.Μετώπου μετακινήθηκε σε παράπλευρες, λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα σήμερα, με τον κόσμο προσεκτικά να κάνει τις αγορές του και τους παραγωγούς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων τους για την αποφυγή συνωστισμού. 

Τέλος, σχετικά με τις μετακινήσεις το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων αυξάνει σταδιακά τα δρομολόγια του, εντός και εκτός νομού, με το γραφείο πόλης επί της Όθωνος να λειτουργεί και πάλι, εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 9π.μ. έως τις 5μ.μ. εξυπηρετώντας και από εκεί τους επιβάτες του.  

trikalaenimerosi.gr